Impresarii se agita pe piata transferurilor pentru a obtine contracte favorabile inainte de restrictiile impuse de FIFA in aceasta meserie.

Odata trasa cortina peste intrecerea interna, la rampa ies impresari, tinuti in joc de glezna
Impresarii se agita pe piata transferurilor pentru a obtine contracte favorabile inainte de restrictiile impuse de FIFA in aceasta meserie.

Odata trasa cortina peste intrecerea interna, la rampa ies impresari, tinuti in joc de glezna pina acum de regulamente, care prevad doar doua perioade pe an in care este posibil "comertul" cu fotbalisti. Fostul jucator al lui FC National, Ovidiu Burca, a profitat de impresia buna lasata de Sergiu Radu&Vlad Munteanu la Cootbus; a semnat un contract pe trei ani cu echipa de prima liga germana Energie, unde a fost recomandat de fostul fotbalist Vasile Miriuta.

Agitatie este si pe piata interna. Fostul jucator al lui FC Arges, Constantin Schumacher, s-a inteles cu Ceahlaul si va semna un contract valabil pentru urmatoarele doua sezoane. "Aveam mare nevoie de un coordonator cu experienta la mijlocul terenului, un cap limpede, pe care daca l-am fi transferat mai demult, am fi avut alt parcurs in Liga I", a declarat joi presedintele Consiliului de Administratie al Ceahlaului, Viorel Mestecaneanu. Atacantul Gabriel Apetrei, a ratat revenirea la Universitatea Craiova, club de la care a fost dat afara dupa ce a fost prins beat in cantonament. Joi, contractul era parafat, insa vineri fotbalistul a anuntat ca nu s-au inteles cluburile, Mititelu refuzind plata transferului intr-o singura rata. De Apetri s-au mai interesat formatiile UTA Arad si FC Vaslui, insa Universitatea a profitat de o clauza prin care avea drept de preemtiune in cazul unui transfer. De la Craiova ar putea pleca si Andrei Ionescu, jucator care, dupa ce a fost trimis la echipa a doua pentru ca a refuzat sa semneze prelungirea contractului, s-a plins in justitie pentru obstructionarea dreptului la munca. In replica, directorul executiv al Universitatii, Ovidiu Costesin, a declarat ca ii va propune jucatorului Andrei Ionescu o functie in club. In cazul in care Andrei Ionescu ar accepta oferta, acesta ar putea ocupa in cadrul clubului Universitatea Craiova una dintre urmatoarele functii: ofiter de presa, administrator, director de marketing, presedinte (post ramas vacant dupa plecarea lui Gheorghita Geolgau ca antrenor la Primavara Craiova) sau poate administra site-ul oficial al clubului din Banie.

Farul Constanta, dupa modelul brevetat cu succes la Cluj, ar putea incheia un protocol de colaborare cu gruparea Belenenses. Directorul sportiv al clubului portughez, Carlos Janela, a afirmat ca patru oficiali de la Farul s-au intilnit cu membri ai conducerii de la Belenenses pentru a incepe primele discutii privind un protocol de colaborare.



Meseria de impresar devine nelucrativa Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) intentioneaza sa controleze mai bine licentele impresarilor incepind din luna ianuarie a anului viitor. Conform propunerii, un agent de jucatori va incasa pina la 3% in urma unui transfer efectuat. Oficialii forului mondial au anuntat ca viitoarele licente vor fi acordate pe o perioada limitata, iar agentii trebuie sa depuna o noua cerere dupa un numar de ani, care inca nu a fost stabilit. "Un agent trebuie sa fie platit de fotbalist, dar sa primeasca 10% dintr-o intelegere mi se pare imoral", a declarat presedintele FIFA, Sepp Blatter, care, fara sa aiba contracandidat, a obtinut joi un al treilea mandat la propria succesiune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.