Raluca Olaru o va infrunta in turul trei al turneului parzian pe a 7-a jucatoare a lumii, sirboaica Ana Ivanovici.

,,Vreau sa ajung printre primele 20 de jucatoare ale lumii’’, anunta la inceputul acestui an Raluca Olaru. Incet, incet, visul incepe sa capete contur. La prima sa prezenta pe tabloul de senioare al unui turneu de Grand Slam - Roland Garros -, jucatoarea in virsta de numai 18 ani a reusit sa ajunga in turul trei. Dupa ce le-a trimis acasa pe Julia Vakulenko si Tatiana Poutchek, Olaru se va afla fata-n fata cu o jucatoare de top 10: sirboaica Ana Ivanovici, numarul 7 mondial. ,,Nu cred ca poate sa treaca de Ana Ivanovici. Dar pentru fiica mea este deja o performanta extraordinara ca a ajuns pina aici, ca va juca impotriva unor sportive de talia Anei Ivanovici. Probabil ca in turul trei va juca pe unul dintre terenurile centrale, ceea ce este fantastic’’, a declarat tatal jucatoarei, Adrian Olaru. Cele 121 de puncte pe care si le-a asigurat gratie prezentei in turul trei o vor propulsa pe romanca aflata la primul ei an la seniorat printre primele 100 de jucatoare ale lumii.

Raluca Olaru a pus pentru prima data mina pe racheta la virsta de 7 ani, tatal ei, Adrian, fiind cel care a dus-o pe un teren de tenis. ,,Eu practicasem atletismul. Imi placea mult tenisul, care era insa un sport scump. In 1996, beneficiind de o situatie financiara mai buna, am decis sa o duc si pe Raluca la tenis. Antrenorul Valentin Mitrea a vazut imediat ca are stofa de campioana si mi-a zis ca ar fi bine sa investesc mai multi bani in pregatirea fetei. La 14 ani a devenit campioana europeana, in 2003 a fost desemnata jucatoarea anului, iar in 2005 a jucat finala de junioare de la Roland Garros’’, spune mindru Adrian Olaru. Chiar daca acorda o atentie deosebita tenisului, Raluca nu neglijeaza nici scoala. "Raluca a fost un copil inteligent. La numai 6 ani stia sa citeasca si sa socoteasca. Anul acesta este extrem de greu pentru ea, intrucit in vara va trebui sa sustina examenul de bacalaureat. Este eleva in clasa a XII-a la Liceul «Emil Racovita» din Bucuresti’’, a adaugat tatal jucatoarei. Superstitioasa din fire, Raluca intra intotdeauna cu piciorul drept pe teren si "plimba’’ dupa ea un prosop verde. Daca intr-o vreme juca mereu cu sapca pe cap, considerind ca ii poarta noroc, acum a renuntat la aceasta prejudecata.

Superstitiile o urmaresc nu doar pe Raluca, ci si pe adversara ei din turul trei. Ana Ivanovici are grija ca atunci cind serveste sa nu loveasca decit o singura data cu mingea de pamint, iar in timpul jocului nu calca pe liniile albe ale terenului. Ivanovici a inceput sa joace tenis la virsta de 5 ani. O admiratoare a Monicai Seles, pe care o urmarea la televizor, Ana si-a rugat parintii -mama, Dragana, este de profesie avocat, iar tatal, Miroslav, economist - sa o inscrie la clubul local de tenis. Vazind atractia puternica pe care fata lor o are pentru tenis, parintii i-au cumparat la a cincea aniversare prima racheta de tenis. Inaintea meciurilor, Ana obisnuieste sa se inchida in camera si sa se pregateasca jucind sudoku sau backgammon.


Cea de-a doua romanca prezenta pe tabloul principal de la Roland Garros, Edina Gallovits, s-a oprit in turul al doilea. Timisoreanca a fost invinsa in doua seturi, 6-4, 6-1, de israelianca Sahar Peer, cap de serie numarul 15. Pentru Edina, care va primi 35 de puncte WTA si 23.280 de euro, rezultatul din acest an de la Paris reprezinta cea mai buna performanta a carierei.

Eliminat la simplu inca din calificari, Andrei Pavel si-a luat revansa la dublu. Alaturi de germanul Alexander Waske, Pavel s-a calificat in optimile de finala ale turneului parizian. In turul doi, perechea romano-germana a avut nevoie de numai 42 de minute pentru a trece, scor 6-1, 6-1, de cuplul Chris Haggard/Hyung Taik Lee (Africa de Sud/Coreea de Sud). In runda urmatoare, Pavel si Waske vor avea o misiune dificila, ei urmind sa infrunte perechea Mark Knowles/Daniel Nestor (Bahamas/Canada)La 14 ani, Raluca era campioana europeana, in 2003 a fost desemnata jucatoarea anului, iar in 2005 a jucat finala de junioare de la Roland Garros.