Un studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat faptul ca numarul barbatilor care sufera de anorexie este in crestere. Daca pana acum se vorbea doar despre femei teribil de preocupate de silueta lor, iata ca, mai nou, si barbatii au a

Un studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat faptul ca numarul barbatilor care sufera de anorexie este in crestere. Daca pana acum se vorbea doar despre femei teribil de preocupate de silueta lor, iata ca, mai nou, si barbatii au aceleasi probleme. Din pacate, foarte putini dintre ei accepta ajutor specializat sau macar sa stea de vorba despre obiceiurile alimentare nesanatoase pe care le au.
Prietena i-a spus ca e cel mai gras iubit
Din categoria curajosilor, insa, fac parte britanicii Steve Blacknell, in varsta de 54 de ani, si Julian Wood, de 24 de ani.
In cazul lui Steve, problemele au inceput in tinerete, cand prietena lui a dat dovada de lipsa de tact si i-a spus ca este cel mai gras iubit pe care l-a avut vreodata. "Aveam atunci aproape 88 de kilograme si remarca ei m-a daramat", isi aminteste Steve. Mai apoi s-a ivit sansa de a lucra in televiziune si, din nou, o vorba aruncata l-a facut sa cada pe ganduri: "Cineva mi-a spus ca televizorul adauga aproximativ 30 de kilograme si gandul ca o sa apar gras pe ecran m-a inspaimantat".
De aici si pana la a-si provoca stari de voma pentru eliminarea alimentelor ingurgitate nu a fost decat un pas.
"Greutatea mea a scazut pana la 60 de kilograme, ceea ce, pentru un tip inalt de 1,82 m, e destul de putin. Aratam rau si eram mereu bolnav", a declarat Steve.
Acupunctura l-a salvat
Barbatul insa a decis sa isi schimbe modul de viata dupa moartea subita a unui prieten. Pentru a trece mai usor peste durere, a recurs la acupunctura si odata cu aceasta a venit si o modificare a felului in care se percepea. A inceput sa manance sanatos si sa fie multumit cu sine.
Frigiderul, unicul prieten
In cazul lui Julian, lucrurile stau putin altfel. Inca din copilarie barbatul a avut o problema cu alimentatia: obisnuia sa manance pana nu mai putea fie ca se simtea fericit, fie ca era necajit. Mancarea era singura lui preocupare. Cu toate acestea, greutatea nu i se modifica.
Si totusi, obiceiul de a da buzna in frigider ori de cate ori isi aducea aminte ii transformase viata intr-un calvar. Din cauza foamei permanente, refuza sa aiba o viata sociala normala. La sfatul unor prieteni, a recurs la ajutorul unui grup de terapie care
l-a convins ca doar trei mese pe zi ii sunt suficiente si ca mancarea nu trebuie sa reprezinte o preocupare in sine.

Fotomodelele, cele mai afectate
In ultima vreme, in diferite colturi ale lumii au existat cazuri tragice de anorexie in randul femeilor, in special printre fotomodelele care apar pe podiumurile de moda internationale. Unele s-au imbolnavit grav, altele chiar au murit din cauza acestei boli. Unul dintre cele mai recente cazuri de anorexie in randul vedetelor este cel al fiicei binecunoscutei creatoare de moda Donatella Versace, Allegra. In varsta de 20 de ani, tanara sufera de ani de zile de anorexie si se afla sub tratament medical continuu. La un moment dat, Allegra ajunsese sa cantareasca doar 32 de kilograme, iar mama ei a admis ca se teme pentru soarta ei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.