O retea de traficanti de droguri care introducea heroina in Penitenciarul Rahova a fost anihilata. In acest penitenciar se afla incarcerat, pentru trafic de droguri, din anul 2002, Yousef Karimi, fratele „regelui mondial al heroinei“, Ho
O retea de traficanti de droguri care introducea heroina in Penitenciarul Rahova a fost anihilata. In acest penitenciar se afla incarcerat, pentru trafic de droguri, din anul 2002, Yousef Karimi, fratele „regelui mondial al heroinei“, Hossein Karimi.

O retea de traficanti de droguri, formata din 12 persoane, care alimenta cu heroina consumatorii din Penitenciarul Rahova, a fost anihilata dupa cinci luni de investigatii. In cursul anchetei, politistii au folosit un agent sub acoperire care a stat alaturi de puscariasi timp de patru luni. O doza de heroina se vinde in puscarie cu 50 de euro. Dealerii din puscarie primeau drogurile disimulate in cojile semintelor de floarea-soarelui, in cojile de alune sau fistic, dar si in sapun sau pasta de dinti.

Cei 12 membri ai retelei, doi detinuti si zece aflati in libertate, au fost prinsi in urma unei actiuni a ofiterilor antidrog ai Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate. In urma perchezitiilor din camerele de detentie, politistii au gasit sume de bani si bijuterii care proveneau din v anzarea drogurilor si care, anterior, au fost folosite la efectuarea tranzactiilor, dar si cateva zeci de doze de heroina. Cei in cauza au fost prezentati magistratilor Tribunalului Bucuresti, care au dispus cercetarea a sapte dintre ei in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat. Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale a celor 12 membri ai retelei.

'Puscariasul>> turnator
In cadrul actiunii, investigatorii au efectuat mai multe perchezitii, atat in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, cat si in Penitenciarul Rahova, in urma carora au fost retinute toate cele 12 persoane care faceau parte din retea. Pentru depistarea modului, cat si a persoanelor care aduc drogurile, anchetatorii au folosit un agent sub acoperire, ofiter, care a stat mai multe luni inchis la Rahova, ca detinut. Dozele de heroina ajungeau in puscarie in pachetele pe care le primeau detinutii. Ele erau ascunse in coji de seminte de floarea-soarelui, de alune sau fistic, care erau apoi lipite, precum si in fructe, alimente, tuburi de pasta de dinti sau chiar in sapun. Cei doi dealeri din penitenciar (unul condamnat pentru furt, celalalt pentru talharie) tineau legatura cu cei aflati in exterior cu ajutorul unor telefoane mobile care au fost gasite de anchetatori la perchezitie.

Cand nu aveau dreptul la pachet sau marfa se termina mai repede datorita cererii, traficantii de heroina apelau la alte metode. Depuneau plangere impotriva altui detinut pentru ca astfel sa isi faca drum pe la instanta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.