Pe ultima suta de metri, inainte de referendum, autoritatile au schimbat strategia de privatizare a Automobile Craiova, cea mai ravnita companie de stat in 2007. S-a renuntat exact la conditiile de precalificare, care ii “cerneau” pe pro
Pe ultima suta de metri, inainte de referendum, autoritatile au schimbat strategia de privatizare a Automobile Craiova, cea mai ravnita companie de stat in 2007. S-a renuntat exact la conditiile de precalificare, care ii “cerneau” pe producatorii auto. “Comisia de privatizare a hotarat sa elimine criteriile de precalificare, anume cele referitoare la cifra de afaceri de minimum 10 miliarde de euro. De asemenea, a fost modificata si grila luata in calcul la departajarea ofertantilor”, ne-a declarat Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Astfel, potentialii cumparatori vor putea fi si companii mai mici, pe langa producatorii americani General Motors si Ford, precum si firma rusa JSC Russian Machines, deja anuntati. Surse din cadrul Autoritatii spun ca modificarile de strategie s-ar fi facut sub presiunea Bruxeless-ului, deranjat ca libera concurenta este afectata de aceste conditii restrictive. “Comisia Europeana nu poate interveni in procesul de privatizare al unei companii”, explica Atanasiu.

SIF Oltenia vinde pe bursa
Aceste noi c onditii sunt oficiale de ieri, potrivit anuntului de privatizare a 72,4% din titlurile detinute de stat la Automobile Craiova.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.