Andrei Dumitrescu
Tot mai multe cupluri aleg ca inainte de casatorie sa-si verifice fidelitatea la detectorul de minciuni. In acelasi timp, verificarea la poligraf a angajatilor banuiti ca fura de la serviciu a devenit o adevarata moda

Andrei Dumitrescu
Tot mai multe cupluri aleg ca inainte de casatorie sa-si verifice fidelitatea la detectorul de minciuni. In acelasi timp, verificarea la poligraf a angajatilor banuiti ca fura de la serviciu a devenit o adevarata moda in randul patronilor.
Cu toate ca preturile sunt destul de piperate, romanii nu se dau inapoi de la nimic atunci cand isi suspecteaza partenerul de viata de escapade amoroase. Acestia apeleaza la firme particulare care detin aparate poligraf sau, mai pe romaneste, detectoare de minciuni. In schimbul unui pret care se invarte in jurul sumei de 100 de euro, partenerul banuit de infidelitate este verificat de un specialist.
Comisarul-sef Viorel Croitoru, fost adjunct al Politiei Capitalei in perioada 1997 ? 1999, acum patron al unei firme de dectivi particulari care executa si teste poligraf, ne-a declarat ca putem vorbi despre sute de cupluri care apeleaza la asemenea servicii. "De sapte ani incoace, de cand am adus poligraful, au venit o multime de cupluri. Cred ca am verificat sute de persoane venite din toata tara", a spus Croitoru. Acesta ne-a explicat ca, in cele mai multe situatii, sunt tineri logoditi. "De obicei ea il controleaza pe el, ca sa vada daca spune adevarul. Uneori, se dovedeste ca iubitii au mintit, iar noi trebuie sa le spunem adevarul, verde in fata", a mai afirmat fostul adjunct al Politiei Capitalei. Nu doar femeile sufera de gelozie. Potrivit ofiterului, anul trecut, un om de afaceri din zona Moldovei si-a adus sotia la detectorul de minciuni timp de sase luni, luna de luna. De fiecare data, femeia s-a dovedit a fi credincioasa.
Intr-un alt caz, sotul isi suspecta nevasta ca i-ar pune coarne. El, un om activ, afacerist, care aducea bani buni in caminul conjugal. In vreme ce acesta alerga toata ziua pentru bunastarea familiei, femeia isi facea de lucru tot mai des in oras, avea abonament la o sala de fitness si nu lipsea de la solar. Se ingrijea mai mult ca de obicei.
Drept urmare, sotul a dus-o cu de-a sila la poligraf. Speriata, consoarta a recunoscut totul imediat dupa verdictul specialistilor care i-au spus in fata ca-si minte sotul si are o relatie extraconjugala.
In acelasi timp, spune Croitoru, tot mai multi patroni isi aduc la poligraf angajatii pe care ii banuiesc ca fura bani, acte ori alte bunuri din sediul firmei. In acest sens, conducerea unei firme si-a verificat odata 30 de oameni, iar conducerea unui magazin a platit verificarea a 15 angajati.
De obicei ea il controleaza pe el. Uneori, se dovedeste ca iubitii au mintit, iar noi trebuie sa le spunem adevarul, verde in fata."
Viorel Croitoru,
Comisar-sef, fost adjunct al Politiei Capitalei


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.