Potrivit unei cercetari avand ca tema “Hartuirea sexuala la locul de munca”, realizata de IMAS la cererea Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE), in Romania, una din noua persoane din mediul urban a fost victima unui caz de hartuir
Potrivit unei cercetari avand ca tema “Hartuirea sexuala la locul de munca”, realizata de IMAS la cererea Centrului Parteneriat pentru Egalitate (CPE), in Romania, una din noua persoane din mediul urban a fost victima unui caz de hartuire sexuala. Victimele acestui comportament sunt puternic afectate din punct de vedere profesional, social sau personal, prin depresii, scaderea respectului de sine, pierderea locului de munca sau periclitarea vietii de familie. 55% din populatie declara ca exista o lege care pedepseste hartuirea sexuala. Totusi, in Romania, nici o institutie cu responsabilitati in domeniu sau instanta judecatoreasca nu a pronuntat vreodata o decizie favorabila unui reclamant intr-un caz de hartuire sexuala, cu toate ca au existat plangeri, in care persoanele acuzate proveneau atat din companii private, cat si din institutii publice.

Principalele concluzii ale acestui studiu sunt urmatoarele:


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.