Anchetatorii care s-au ocupat de prinderea celui mai mare traficant de stupefiante din lume au spus ca acesta avea numai o firma. Cancan va prezinta in exclusivitate o radiografie a companiilor controlate de Hossein Karimi si circumstan


Anchetatorii care s-au ocupat de prinderea celui mai mare traficant de stupefiante din lume au spus ca acesta avea numai o firma. Cancan va prezinta in exclusivitate o radiografie a companiilor controlate de Hossein Karimi si circumstantele arestarii lui. Surse neoficiale din MIRA au confirmat pentru Cancan faptul ca Hossein Karimi a fost prins cu ajutorul informatiilor obtinute de anchetatori de la fratele sau, Yousef, in prezent arestat. Nu se stie clar daca acesta a cooperat de bunavoie. Yousef a fost arestat in 2004 pentru trafic de stupefiante. Atunci el a fost prins in vreme ce incerca sa vanda 257 g de opium, cantitate insignifianta comparativ cu sutele de tone ale fratelui mai mare. La un an dupa arestarea lui Yousef, Hossein a intrat in atentia autoritatilor.
Este posibil ca politistii sa fi ascultat telefoanele pe care fratele arestat le-a dat din penitenciar si astfel sa fi intrat in posesia unor informatii valoroase. Exista si posibilitatea ca Yousef sa fi cooperat de buna voie cu anchetatorii pentru a scapa de pedeapsa. Aceasta din urma ipoteza este sustinuta de faptul ca, pe 27 aprilie, dupa declansarea operatiunii impotriva lui Hossein, fratele acestuia a depus o cerere de suspendare a pedepsei.
Firmele traficantului
Familia lui Hossein Karimi controla in total sase companii. Aproape toate nu au bilanturi depuse la Ministerul Finantelor Publice si nici nu au avut vreo activitate serioasa. Majoritatea sunt, in prezent, in lichidare.
Cel mai mare mafiot care a operat pe teritoriul Romaniei este actionar la doua companii - Jechris Fruchte si Rashwan Comimpex. Ultima firma functioneaza pe strada Tg. Neamt din Bucuresti, la numarul 11. Tot acolo este inregistrata si firma Roien Comimpex, care apartine lui Babak Karimi, fiul lui Hossein.
Alt fiu al traficantului este Jahangir Karimi, care patroneaza compania Mulavy Prodimpex. Kievan Karimi, al treilea fiu al mafiotului, este proprietarul firmei Dilan Impex 2000.
Fratele traficantului, Yousef Karimi Rikabadi, detinea impreuna cu sotia sa, Liliana Florentina, firma Shilan Prodimpex. O parte din firme sunt in continuare sub supraveghere, fiind posibil ca mafiotul sa fi folosit acte ale acestora pentru a scoate din tara bani. Cu toate acestea, anchetatorii sunt convinsi ca majoritatea banilor au fost trimisi in Asia prin "hawala" - metoda de transport al banilor "din om in om" folosita de Al Quaeda.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.