Intre Hollywood si Bollywood, cele mai mari industrii de film din lume, exista o concurenta acerba pentru suprematia pe piata din India.
Indienii au putut sa vada premiera filmului "Spider-Man 3" exact in aceeasi zi in care a fost lansat si in
Intre Hollywood si Bollywood, cele mai mari industrii de film din lume, exista o concurenta acerba pentru suprematia pe piata din India.
Indienii au putut sa vada premiera filmului "Spider-Man 3" exact in aceeasi zi in care a fost lansat si in Los Angeles, dublat chiar in dialectul local bhojpuri. Aceasta strategie semnaleaza startul ofensivei hollywoodiene impotriva alter ego-ului ei indian, Bollywood. La nivel global, filmul a inregistrat incasari de 230 de milioane de dolari in primul weekend, depasind recordul filmului "Codul lui DaVinci", care incasase 75 de milioane. In India, filmul a debutat cu incasari de 4,5 de milioane de dolari, stabilind la nivel local o serie de alte recorduri: cea mai buna lansare a unui film strain, depasind "Casino Royale" cu 28%; cele mai mari incasari pentru o singura zi: 1,6 milioane pe 4 mai; o posibila depasire a succesului filmului "Titanic", care a facut incasari de 13 milioane de dolari in India.
Industria americana de film devine din ce in ce mai agresiva, crescand cu 35% pe an, in India. In plus, Bollywoodul nu are puterea financiara de a concura cu industria din SUA, avand profituri mult mai mici. Un bilet costa in India doar 1 dolar, ceea ce inseamna ca se inregistreaza 2% din profiturile pietei americane. Pe de alta parte, o productie indiana nu depaseste costul de 2 milioane de euro, in timp ce americanii nu se sfiesc sa investeasca 260 de milioane de dolari intr-un film.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.