Cel mai important eveniment automobilistic sportiv gazduit vreodata de tara noastra a debutat, ieri, pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului. In afara antrenamentelor libere, s-au mai desfasurat calificari pentru Formula 3 Marea Britanie si C
Cel mai important eveniment automobilistic sportiv gazduit vreodata de tara noastra a debutat, ieri, pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului. In afara antrenamentelor libere, s-au mai desfasurat calificari pentru Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan. Ploaia a dat batai de cap pilotilor, in cursul diminetii, toti fiind nevoiti sa isi inlocuiasca pneurile cu unele speciale pentru o asemenea vreme.

Bucurestiul a devenit capitala europeana a motorsportului, cu toate ca in acest oras abia se poate circula cu viteza a doua. Cei mai tari bolizi ai momentului nu au tinut cont de aglomeratia existenta in „micul Paris” si au ambalat la maximum motoarele pe cei 3.180 m ai circuitului din jurul Casei Poporului. Startul a fost intarziat cu cateva zeci de minute din cauza necesitatii schimbarii pneurilor obisnuite cu unele speciale pentru vreme ploioasa. Odata cu primele raze ale soarelui au aparut si spectatorii in tribune, astfel ca pilotii aveau in fata cui sa-si demonstreze calitatile. Recordurile la clasa FIA GT si Formula 3 Marea Britanie au fost detinute de catre cehul Tomas Enge (1'25''005), respectiv estonianu l Marko Asmer (1'12''247). Incidentele nu aveau cum sa lipseasca la un concurs in care viteza bolizilor a atins 220-230 km/h. Un automobil Corvette al echipei Riverside (Franta) si un Mercedes de la echipa Robertson au derapat si s-au facut zob de parapeti. Vehiculele s-au distrus total, insa pilotii au scapat ca prin minune. Din pacate, inconvenientul unui asemenea traseu prin oras este ca la fiecare accident se suspenda orice activitate pe circuit pana se curata pista.

La fotbal, pilotii au facut egal cu viitoarea campioana


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.