Plata facturilor la energie electrica, gaze, apa, telefonie fixa sau mobila, cablu TV sau alte plati regulate care se factureaza pot fi trecute in sarcina bancii. Printre bancile care ofera un astfel de serviciu se numara BCR, BRD si Ra

Plata facturilor la energie electrica, gaze, apa, telefonie fixa sau mobila, cablu TV sau alte plati regulate care se factureaza pot fi trecute in sarcina bancii. Printre bancile care ofera un astfel de serviciu se numara BCR, BRD si Raiffeisen Bank.
Pasi de urmat
Pentru plata facturilor aveti nevoie, in primul rand, de un cont curent in lei la una dintre bancile amintite. La BCR veti notifica mai intai fiecare furnizor sa trimita facturile la sucursala unde detineti contul. Banca va va achita apoi fiecare factura, pentru care va percepe un comision de 6 lei. La BRD puteti cere deschiderea unui cont de plati, denumit "direct debit". Banca va instiinta furnizorii dvs. de servicii de noua modalitate de plata, dupa care va incepe derularea platilor. Comisionul perceput este cel de gestionare a contului, adica 2 lei pe luna. Daca apelati la Raiffeisen Bank trebuie, de asemenea, sa va informati mai intai furnizorii de servicii. Furnizorii vor incepe prin a trimite doua facturi: una acasa, cealalta la banca. Apoi, banca va efectua automat plata facturilor. Comisionul perceput este de 1,5 lei pe factura.
Bancile cer comisioane pentru plata facturilor
Extrase lunare
Lunar, veti primi acasa toate facturile, gata platite, iar bancile va vor trimite si extrase de cont in care sunt evidentiate platile respective. Daca intr-o anumita luna uitati sa va alimentati contul, banca sisteaza orice plata, iar pe luna respectiva puteti ramane restantier la plata facturilor.
Cu factura la bancomat
Facturile pot fi achitate si prin bancomat. Procedeul este simplu. Dupa introducerea cardului, selectati tipul de tranzactie "plati furnizori". Apoi, alegeti destinatia platii: telefon, curent etc. Tastati corect suma de plata din factura si tastati corect si contul client sau cod abonat (din factura). Urmatorul pas este retragerea cardului si pastrarea chitantei remise de bancomat.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.