Pentagonul a negat, joi, prin vocea lui Elizabeth Hight, adjunctul directorului Agentiei pentru Sisteme Informatice Militare (Defense Information Systems Agency), acuzatiile de cenzura aplicata sitului YouTube, prin blocarea accesului la acesta de pe
Pentagonul a negat, joi, prin vocea lui Elizabeth Hight, adjunctul directorului Agentiei pentru Sisteme Informatice Militare (Defense Information Systems Agency), acuzatiile de cenzura aplicata sitului YouTube, prin blocarea accesului la acesta de pe calculatoarele aflate in dotarea armatei americane. Oficialul american le-a declarat reporterilor ca accesarea acestor situri poate pune in pericol stabilitatea intregii retele prin ingustarea latimii de banda. "Aceasta retea este vitala pentru asigurarea eficientei operatiunilor noastre militare. Ea este folosita pentru orice, de la solicitare de materiale, trimiterea de ordine, asigurarea informatiilor logistice la programarea zborurilor pentru transportul personalului si a materialului militar dintr-un loc, intr-altul al globului" a spus Hight. Masura, intrata in vigoare de la inceputul acestei saptamani, a fost criticata de presedintele subcomisiei pentru telecomunicatii si internet din cadrul Camerei Reprezentantilor, republicanul Edward Markey. In scrisoarea pe care i-a trimis-o Secretarului de Stat pentru Aparare, Robert Gates, acesta mentioneaza ca siturile, precum You Tube, constituie unul dintre putinele mijloace prin intermediul carora militarii americani aflati in teatrele de razboi din Irak si Afganistan, pot tine legatura cu familiile si apropiatii lor. In cadrul declaratiei de presa, Elizabeth Hight a tinut sa raspunda scrisorii reprezentantului camerei inferioare a legislativului American, spunand ca Pentagonul asigura celor aflati in misiune servicii gratuite de internet, astfel incat acestia sa poata comunica cu cei de acasa, fara ajutorul acestor situri. Nu trebuie uitat, totusi, ca pe YouTube au fost postate, in ultimii cinci ani, mai multe materiale video, care au creat probleme de imagine Pentagonului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.