Vot uninominal, dar pe liste de partid, asta propun democratii pentru alegerile viitoare. Parlamentarii PD Marius Marinescu si Valentin Iliescu propun marirea normei de reprezentare pentru un senator sau un deputat raportat la numarul de alegatori,
Vot uninominal, dar pe liste de partid, asta propun democratii pentru alegerile viitoare. Parlamentarii PD Marius Marinescu si Valentin Iliescu propun marirea normei de reprezentare pentru un senator sau un deputat raportat la numarul de alegatori, astfel incat sa se reduca cu 30 la suta Parlamentul. Senatorul Marius Marinescu spune ca prin promovarea votului uninominal, mentinand totusi listele de partid, avantajele vor fi ca pe de o parte partidele isi vor putea desemna oameni capabili sa atraga voturile electoratului, candidatii vor fi responsabilizati in fata alegatorilor pe care-i reprezinta creandu-se o legatura directa parlamentar-elector, fara ca primul sa se mai ascunda in spatele listei de partid.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.