Mihaela Argint, o romanca stabilita de opt ani la Tivoli, in Italia, a reusit performanta sa obtina titlul de vicecampioana la concursul national de karate - kenyu-kai, seniori, la categoria "Mamicile karatiste". Desi practica acest spo


Mihaela Argint, o romanca stabilita de opt ani la Tivoli, in Italia, a reusit performanta sa obtina titlul de vicecampioana la concursul national de karate - kenyu-kai, seniori, la categoria "Mamicile karatiste". Desi practica acest sport doar de un an si jumatate, romanca in varsta de 32 de ani nascuta in Paunesti, judetul Vrancea, a reusit sa isi faca un nume in acest domeniu. "Kenyu-kai este sportul care iti antreneaza mintea. Mi-am descoperit aceasta vocatie, dupa ce am participat la cateva antrenamente. Am reusit sa obtin in Italia ceva ce in Romania era aproape imposibil", a declarat, pentru CANCAN, Mihaela Argint. Romanca povesteste ca, desi a fost mai greu la inceput, a reusit sa se adapteze la viata in Italia. "Nu as putea spune ca ma priveste cineva altfel pentru ca sunt romanca. Prietenele mele italience nu ma invidiaza pentru performantele mele in acest sport, ci dimpotriva, imi sunt alaturi.
Chiar daca noi, romanii, nu suntem vazuti cu ochi buni in strainatate, eu sunt multumita de viata pe care o duc aici. Familia si cariera mea sunt totul". Si fiul Mihaelei, Andreas, in varsta de opt ani, practica acest sport si a obtinut cateva medalii la campionatele pentru juniori. "Kenyu-Kai inseamna pentru mine concentrare. Imi place sa lupt, nu numai in sala, dar si in viata, asa cum fac parintii mei", ne-a declarat Andreas. Japonezul Soke Tomoryory, singurul antrenor din lume care are licenta pentru stilul kenyu-kai, se declara multumit de performantele Mihaelei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.