Peste 12.500 de angajati ai Ministerului de Interne au fost internati in spital, in 2006, din cauza unor afectiuni la plamani, la stomac sau la inima. Tot anul trecut, din cauza bolii, au murit 45 de politisti.
Studiile sp



Peste 12.500 de angajati ai Ministerului de Interne au fost internati in spital, in 2006, din cauza unor afectiuni la plamani, la stomac sau la inima. Tot anul trecut, din cauza bolii, au murit 45 de politisti.
Studiile specialistilor din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Admistrative (MIRA) au demonstrat ca multi politisti, jandarmi si angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta se imbolnavesc de plamani. In acest sens, cadrele internate in spital au adunat impreuna nu mai putin de 22.000 de zile de spitalizare. Reprezentantii Directiei Medicale a MIRA ne-au explicat ca pacientii se aleg cu aceste afectiuni ca urmare a patrularilor in aer liber, in conditii de frig sau umezeala.
Oamenii legii nu sufera doar de plamani. Aproape 2.500 de politisti se aflau in evidenta, anul trecut, cu ulcere, hepatite si ciroze, dintre care 59 s-au imbolnavit pe fond de stres si din cauza ca au baut cantitati foarte mari de cafea si alcool. In acelasi timp, cam doi sau trei pe an isi pierd mintile si trebuie pensionati urgent pe caz de boala.
Nu in ultimul rand, medicii MIRA sunt cu ochii atintiti asupra politistilor care s-au imbolnavit de inima si care, dupa cum arata statisticile, nu sunt deloc putini. Peste 4.600 au fost luati in evidenta la nivel national.
Cu toate acestea, spun doctorii, politistii nu se prezinta la cabinet doar cu afectiuni grave, ci si cu boli de piele, contactate de la persoanele pe care sunt obligati sa puna mana.
"Nu am descoperit cazuri de raie la politisti, dar afectiuni ale pielii dobandite ca urmare a contactului cu diverse persoane exista destul de frecvent. Acum am reusit sa-i obisnuim ca, in situatia in care au de a face cu boschetari, sa poarte macar manusi de protectie", ne-au spus medicii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.