Marea Britanie va adopta o noua legislatie privind tratamentele de fertilitate si cercetarile asupra embrionilor, potrivit telegraph.co.uk, citat de MEDIAFAX. Aceasta va permite, pentru prima data, crearea de embrioni hibrizi, animali si umani, care
Marea Britanie va adopta o noua legislatie privind tratamentele de fertilitate si cercetarile asupra embrionilor, potrivit telegraph.co.uk, citat de MEDIAFAX. Aceasta va permite, pentru prima data, crearea de embrioni hibrizi, animali si umani, care sa fie utilizati pentru producerea de celule susa, in ciuda controverselor ridicate in jurul practicii.

Desi lucrari similare se efectueaza si in China si Statele Unite, unde nu exista legi stricte care sa reglementeze acest domeniu, legislatia britanica va fi printre primele din lume care va indica formele de cercetare care sint permise in embriologie.

Legea permite crearea de embrioni hibrizi din ovule de vaca sau iepure cu nucleu uman sau din ovule umane al caror nucleu a fost modificat prin combinarea cu celule animale. Se interzic "adevaratii" embrioni umano-animali, creati prin fertilizarea cu sperma umana a unui ovul animal sau invers. In toate cazurile insa, embrionii vor fi utilizati doar in cercetare, nu vor fi lasati sa se dezvolte mai mult de 14 zile si nu vor fi implantati intr-un uter.

Proiectul de lege a fost intimpinat cu bucurie de cercetatorii care activeaza in domeniu, cu atit mai mult cu cit Marea Britanie este in prezent lider in cercetarea asupra celulelor susa. Anumite organizatii insa considera ca acest proiect este lipsit de etica si spun ca asemenea experimente ar estompa linia de demarcatie intre animale si oameni. El urmeaza sa fie dezbatut in Camera Comunelor si va fi inclus in discursul anual al reginei, in noiembrie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.