Prima cursa de Formula 3 Marea Britanie desfasurata pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului a fost castigata, sambata, de estonianul Marko Asmer (Dallara F307 Mercedes HWA), urmat de brazilianul Alberto Valerio, la 0,543 secunde,

Prima cursa de Formula 3 Marea Britanie desfasurata pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului a fost castigata, sambata, de estonianul Marko Asmer (Dallara F307 Mercedes HWA), urmat de brazilianul Alberto Valerio, la 0,543 secunde, si britanicul Sam Bird, la o secunda si jumatate.   Cursa a fost neutralizata de patru ori pentru a fi indepartate masinile care abandonau de pe pista. In turul 10, britanicul Leo Mansell a iesit in decor, dupa care a fost transportat la spital, insa dupa un control de rutina s-a constatat ca nu avea nicio problema. "Cursa nu a fost atat de fantastica, dar circuitul este foarte rapid si mi-a placut foarte mult. Romanii au facut un lucru deosebit cu acest circuit", a declarat Asmer, castigatorul primei curse organizate in Romania. Cea de-a doua cursa de Formula 3 Marea Britanie va avea loc duminica, la ora 10.45.  De asemenea, sesiunea de calificari pentru cursa a doua din Campionatul European FIA GT3, care se va desfasura duminica, a fost suspendata pentru 25 de minute cu noua minute inainte de final, deoarece patru masini au fost implicate intr-un accident, iar cu cateva secunde inainte de final alte trei masini s-au tamponat. Romanii Mihai Marinescu si Claudiu David au terminat sesiunea de calificari pe pozitia a 23-a, dar datorita accidentelor vor lua startul de pe o pozitie superioara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.