Ceai japonez, moda, arte vizuale si muzica, toate acestea intr-un singur eveniment: atelierul de jam session interdisciplinar de la Test Point.

Creation Station este proiectul care urmareste sa creeze o platforma interactiva pentru dif

Ceai japonez, moda, arte vizuale si muzica, toate acestea intr-un singur eveniment: atelierul de jam session interdisciplinar de la Test Point.

Creation Station este proiectul care urmareste sa creeze o platforma interactiva pentru diferite limbaje artistice. Primul eveniment din aceasta serie, varianta 1.0, a avut loc joi seara la Test Point, unde foarte multi artisti au participat la un laborator de creatie. Arta multimedia, desen, fotografie, dans, coregrafie, muzica, fashion, masaj si ceai japonez sint doar citeva dintre componentele acestui experiment, organizat de Artivity Collective si Rebel Media.

Jam sessionul de la Test Point a fost o premiera in Romania: multi artisti din zone foarte diferite, fiecare dintre ei lasindu-i pe ceilalti sa arunce o privire la "the making of " al lucrarilor lor, fie ca a fost vorba de graphic design sau dans. DJ Vasile&Rolf, Mara, Sasha si Mandela de la Sensor sint citiva dintre cei din playlistul acestei seri, atit cu DJ sets, cit si cu live acts. Pe linga expozitia Veronicai Solomon, cei de la Otaku Magazine au facut o demonstratie de desen live, Inkamon si Remus Brezeanu aratind celor din public cum se deseneaza personajele manga. Proiectii si experimente de live multimedia visuals, sedinte de fotografie, la care putea participa oricine, un fashion show Ancient Future Designs. Demmers Teehaus au amenajat un spatiu in care au oferit ceai japonez, pregatit dupa toate regulile ritualului nipon. O alta noutate pentru acest tip de eveniment au fost salonul de masaj indian si Reiki si sectiunea de contact dance, dat fiind ca ideea organizatorilor este sa propuna in cadrul acestor workshopuri si arte mai putin cunoscute in Romania.

"Intentia este de a deschide un spatiu in care sa se imbine diferite expresii artistice, pentru a crea ceva unic", spune Alexandra Silvestru, de la care a pornit ideea proiectului. Ceea ce vrea ea sa faca este sa creeze un spatiu in care artistii sa dialogheze, sa participe impreuna la workshopuri si, foarte important, sa implice si publicul. Acest exercitiu de dialog va fi continuat prin organizarea unor forumuri de discutii live, la care participantii sa-si confrunte ideile. De asemenea, cei de la Articity Collective vor ca dupa mai multe editii de Creation Station sa scoata un DVD cu materialele realizate pe durata proiectului, insotite de interviuri cu artistii implicati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.