Aflat in centrul contestarilor pentru modul in care este organizat procesul electoral pentru romanii din strainatate, ministrul de externe, Adrian Cioroianu, spune ca solutia de viitor este votul prin corespondenta. Pentru referendumul de astazi au
Aflat in centrul contestarilor pentru modul in care este organizat procesul electoral pentru romanii din strainatate, ministrul de externe, Adrian Cioroianu, spune ca solutia de viitor este votul prin corespondenta. Pentru referendumul de astazi au fost puse la dispozitia romanilor din afara tarii 178 de sectii in 93 de state, unde s-au trimis 640.000 de buletine de vot. Ministerul Afacerilor Externe a fost criticat pentru ca nu a deschis suficiente sectii de vot pentru cei aproximativ 2 milioane de romani care muncesc peste hotare. Numarul de sectii si de buletine trimise s-a stabilit, insa, pe baza inregistrarilor de la alegerile precedente. „Solutia nu este organizarea unui numar oricat ar fi el de mare de sectii de votare, solutia este votul prin corespondenta“, a precizat Cioroianu. Acesta crede ca nici un guvern nu ar putea organiza suficiente sectii de vot astfel incat sa fie in concordanta cu dinamica romanilor din lume. In prezent, proiectul de lege pentru votul prin corespondenta se afla in lucru la MAE, urmand a fi trimis catre Guvern.

Prin xerox!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.