Ramasitele actorului James Doohan, ce a jucat in seria "Star Trek", care au fost pierdute dupa ce au fost trimise in spatiu in aprilie, au fost recuperate, potrivit BBC News. Doohan, ce suferea pneumonie si Alzheimer, a murit in 2005. Ramasitele ace
Ramasitele actorului James Doohan, ce a jucat in seria "Star Trek", care au fost pierdute dupa ce au fost trimise in spatiu in aprilie, au fost recuperate, potrivit BBC News. Doohan, ce suferea pneumonie si Alzheimer, a murit in 2005. Ramasitele acestuia au fost gasite in muntii din statul New Mexico din SUA, unde au aterizat dupa un scurt zbor in spatiu. Capsula in care au fost depozitate ramasitele sale si ale altor 200 de persoane a fost data disparuta dupa ce a cazut inapoi pe Pamant. O racheta a bazei private Spaceport America a propulsat capsula la o inaltime de 117 km. Familiile au platit cate 495 de dolari pentru a pune la bordul navetei cateva grame din cenusa celor decedati. Inainte sa moara, la varsta de 85 de ani, James Doohan a cerut ca ramasitele sale sa fie trimise in spatiu.
Racheta care continea o parte din cenusa lui Doohan a fost prima lansata cu succes de pe aeroportul spatial din New Mexico.

Capsula a petrecut in jur de patru minute in spatiu, dupa care a cazut &icir c;napoi pe Pamant, unde a avut parte de o aterizare dura, potrivit companiei care a operat lansarea in spatiu.Vremea rea si terenul stancos au ingreunat cautarile si au intarziat recuperarea capsulei. In aceeasi capsula se mai gasea cenusa astronautului de pe Appolo 7 L. Gordon Cooper, unul dintre primii oameni ajunsi in spatiu. Doohan a jucat rolul Scotty in celebrul serial TV "Star Trek" si in continuarile pentru marele ecran.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.