Directorii TVR l-au ignorat pe presedintele suspendat venit la ultima emisiune din actuala campanie electorala.

Traian Basescu a avut parte de o primire surprinzatoare, joi seara, cind a venit la emisiunea "Editie Speciala" de la TVR
Directorii TVR l-au ignorat pe presedintele suspendat venit la ultima emisiune din actuala campanie electorala.

Traian Basescu a avut parte de o primire surprinzatoare, joi seara, cind a venit la emisiunea "Editie Speciala" de la TVR 1. Nicicind, in ultimii 17 ani, seful statului - fie el si suspendat - nu a avut parte de o primire atit de echidistanta politic: presedintele demisionar Tudor Giurgiu nu s-a aratat, directorii editoriali au fost absenti, directorii de canale nu au venit. Situatia este una neobisnuita pentru ca intotdeauna, la o astfel de prezenta a unui demnitar, macar un sef al institutiei respecta protocolul si il intimpina pe presedintele Romaniei. A lipsit chiar si cortegiul de aplaudaci din institutie, de altfel foarte activ in vremea lui Ion Iliescu.

Nu foarte destins, dar calm, Traian Basescu a descins la intrarea principala a TVR, cu un sfert de ora inaintea emisiunii, fiind intimpinat de realizatorul "Editiei Speciale", Marian Voicu. Din alte masini rasar si liderii PD, Adriean Videanu, Vasile Blaga si Liviu Negoita, alaturi de Cristian Boureanu de la PLD. Cu mic, cu mare se retrag in sala de protocol, hlizindu-se, pentru ca, dupa cum spune unul dintre ei, "daca o mai tine Tariceanu mult asa, aduce PNL la doi la suta". Si dai si rizi. "Daca o sa mai aiba si atit", isi arata optimismul un altul, visind sa trimita PNL "in marja de eroare".

Pina cind este decis viitorul PNL, la divanul ad-hoc PD-PLD, presedintele primeste pe fata atit de necesarul fond de ten de la varianta bruneta e Elenei Udrea, una dintre cele mai apreciate machieze ale TVR. Vasile Blaga face contabilitate electorala: "Mama lor, astazi si miine, ne zic noua ca am cheltuit bani pe campanie: ei au dat de patru ori mai multi bani decit noi si pe afise si pe afisajul stradal". Le promite o lectie pe cinste de numarat bannerele.

Prezenta echipei de la Cotidianul l-a nemultumit insa pe un anume Mihai Murgu, sef peste soferi, camere de luat vederi si maturi. Oficial, sef de productie. Bun cunoscator al "procedurilor" din vremea lui Iliescu, dupa susoteli cu SPP-istii, s-a infipt intii in echipa de reportaj de la Stiri a TVR, careia, fara sa aiba vreo competenta, i-a interzis sa ia imagini cu Traian Basescu la sosire. "Pentru ca nu vrea presedintele", a spus Murgu, sigur pe el. Daca a vazut ca nu are succes cu echipa TVR, s-a intors spre cea de la Cotidianul. "Da-te la o parte", a sunat ordinul pentru Cotidianul, desi ne gaseam la o distanta serioasa de presedinte si de echipa TVR. La intrarea lui Traian Basescu in studio - unde voiam sa luam imagini si sa consemnam atmosfera, nu sa-i numaram realizarile lui Tudor Giurgiu - ne-am trezit cu Murgu pe post de gardian. Ne-a pus mina in piept si, ajutat de un jandarm special chemat, ne-a scos cu forta, desi prezenta noastra, oficiala, fusese convenita anterior si, desigur, aprobata. Vigilenta i-a fost inselata, insa, de "falanga" foto a echipei care s-a strecurat in studio si a luat imagini "socante" cu Traian Basescu stind pe scaun.

A dat vina pe purtatorul de cuvint al presedintelui suspendat, Valeriu Turcan, cum ca acesta ar fi dispus interdictia. Pus fata in fata cu Turcan, Murgu s-a bilbiit teribil. A incercat sa dea vina pe SPP. Cit a durat gilceava salariatului TVR cu invitatii, Traian Basescu a si iesit de la emisiune. Basescu parea dezamagit. Dupa cum spunea, intrebarile puse de Mihai Voicu au fost mai putin grozave.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.