Controversatul regizor Michael Moore spune ca sistemul asigurarilor de sanatate din SUA este dirijat de lacomie, in noul sau documentar "Sicko", ce ruleaza in festivalul de la Cannes, si-i intreaba pe americani unde le este sufletul. Moore, care s-a
Controversatul regizor Michael Moore spune ca sistemul asigurarilor de sanatate din SUA este dirijat de lacomie, in noul sau documentar "Sicko", ce ruleaza in festivalul de la Cannes, si-i intreaba pe americani unde le este sufletul. Moore, care s-a intors anul acesta la Cannes dupa ce filmul sau "Fahrenheit 9/11" a castigat premiul cel mare in 2004, a spus si ca este posibil sa ajunga la inchisoare pentru ca a dus voluntari ce sufereau de diverse boli, dupa ce au participat la misiunea de salvare ce a urmat atacurilor teroriste din 11 septembrie, intr-o excursie neautorizata in Cuba, unde au fost tratati exemplar, la preturi incredibil de mici.

In noul sau film, Moore vorbeste despre sistemul medical american si intreaba de ce 50 de milioane de americani, dintre care 9 milioane sunt copii, traiesc fara asigurare medicala, in timp ce persoanele asigurate ajung in saracie din cauza costurilor ridicate ale tratamentelor medi cale sau li se refuza tratamentul. Pelicula, ce a facut valva la Cannes, merge insa mai departe si face portretul unei tari in care guvernul este mai interesat de profit si de a-si proteja marile afaceri decat de a avea grija de cetateni, dintre care multi nu-si permit sa plateasca o asigurare de sanatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.