tema oricarui subiect al ultimelor saptamani, dar dincolo de politica se mai intampla si alte lucruri pe lume. Uite, spre exemplu, in Franta e Festivalul de Film de la Cannes, iar noi suntem reprezentati cu multe filme. (Numai faptul ca suntem in com
tema oricarui subiect al ultimelor saptamani, dar dincolo de politica se mai intampla si alte lucruri pe lume. Uite, spre exemplu, in Franta e Festivalul de Film de la Cannes, iar noi suntem reprezentati cu multe filme. (Numai faptul ca suntem in competitia principala cu filmul lui Cristi Mungiu e un mare succes). Cum mintea romanului e antrenata pe scandaluri, iata o prezentare atipica a unuia dintre cele mai influente festivaluri de film din lume: prin perspectiva catorva scandaluri legate de el. Poate asa va conving sa urmariti si stirile care fac referire la acest eveniment. Sa incepem cu punctul maxim de atractie, dincolo de orice film: femeile frumoase, dar controversate. In 1954, o starleta britanica, Simone Silva, a pozat topless langa Robert Mitchum, declarand ca pentru el ar face orice, si a fost trimisa frumusel acasa de directorul festivalului chiar a doua zi. In aceeasi linie a mai provocat fiori, de fericire sau de nervi (depinde de ce parte a organizarii festivalului s-au aflat receptorii senzatiilor), defilarea pe covorul rosu a unei deputate italiene. Sa mai facem o precizare, numele deputatei: Ciociolina. Se intampla in 1988. Mai recent, adica acum doi ani, Sophie Marceau le-a dat si ea emotii puritanilor din comitetul de organizare cand i-a cazut o bretea de la bluza alba si sexy si le-a aratat fotografilor un san in toata splendoarea lui. Si cand a fost vorba despre secventele de sex din filme, Cannes-ul a avut motive de scandal. Cele mai faimoase sunt legate de partidele de sex oral. Primul scandal pe aceasta tema a fost in 1986 si a avut-o drept protagonista "in exercitiu" pe Marushka Detmers in filmul "Il diavolo in corpo" al italianului Marco Belloccio. Cel de-al doilea a fost in 2003, cand in Brown Bunny, Vincent Gallo se bucura de serviciile lui Chloe Sevigny. Conferinta de presa de dupa vizionarea filmului a devenit incendiara cand Gallo a explicat linistit ca in film nu a fost folosita nici o proteza si ca el este bine dotat.La capitolul mofturi ale vedetelor, cele mai celebre intamplari sunt legate de intarzierile la proiectiile oficiale. In 1966, printesa Margaret a ajuns la premiera filmului Modesty Blaise cu o intarziere de 50 de minute, timp in care sala a frematat suparata. Aceeasi sala s-a simtit razbunata complet o data cu prima replica din film: "Punctualitatea este politetea regilor". Dincolo de scandalurile care au tinut paginile tabloidelor, Cannes-ul - care anul acesta aniverseaza 60 de ani - a fost zguduit si de cateva dispute politice. Despre ele insa, saptamana viitoare, cand scandalurile politice din ograda noastra se vor mai fi linistit un pic. Fie si pentru ca sa se odihneasca politicienii, ca sa o ia de la capat curand.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.