INCA O SANSA. Cele sase numere extrase ieri la Loto 6/49 - 4, 26, 29, 40, 45 si 46 - nu au facut fericit nici un roman, dar au lasat deschisa cutia sperantelor pentru jucatorii experimentati sau ocazionali, atrasi de suma mare pusa in joc. Premiul

INCA O SANSA. Cele sase numere extrase ieri la Loto 6/49 - 4, 26, 29, 40, 45 si 46 - nu au facut fericit nici un roman, dar au lasat deschisa cutia sperantelor pentru jucatorii experimentati sau ocazionali, atrasi de suma mare pusa in joc. Premiul cel mare de aproape 11 milioane s-a reportat, in schimb au existat 55 de castigatori la categoria a II-a si alti 3.702 la cea de-a III-a.

12:56 - CERCETARI
INCONSTIENTA. Sase adolescenti din Radauti sunt cercetati pentru profanare de morminte, dupa ce au distrus 58 de cruci din cimitir.
ALARMA-BOMBA. O strada din centrul Sibiului a fost inchisa, dupa ce autoritatile au fost alertate cu privire la prezenta unui pachet suspect.
I
13:01 - INUNDATII
N GARDA. Mai multe localitati din judetul Neamt sunt in pericol de a fi inundate de Raul Bistrita, ca urmare a incalzirii vremii. Autoritatile din zona monitorizeaza permanent ritmul de topire a zapezii si cursurile apelor, in incercarea de a evita orice incident.
ACCIDENT. Politistii bucuresteni au anuntat decesul a trei persoane in urma coliziunii dintre masina in care se aflau si un tramvai care se retragea la depou sambata noaptea pe Soseaua Colentina. Potrivit politistilor, cauza accidentului a fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum alunecos.

TESTE NATIONALE - Incep inscrierile la sesiunea speciala
Inscrierea la sesiunea speciala a testelor nationale incepe astazi si va dura pana la data de 25 ianuarie. Examenul este organizat pentru elevii care au absolvit gimnaziul in anii anteriori, inclusiv in anul scolar 2006-2007, si fie au absentat, fie nu au promovat testele de capacitate sau pe cele nationale. Inscrierea se realizeaza la unitatea de invatamant in care a fost finalizata clasa a VIII-a. Examenele vor incepe la data de 4 februarie. (A.G.)

EXTRADARE - Infractori romani "returnati" in tara
Un traficant de droguri si alti 13 infractori romani vor fi repatriati astazi pe Aeroportul International Henry Coanda. Acestia au fost extradati de autoritatile poloneze, italiene, spaniole, elene si austriece. Traficantul de droguri Toni Ion are de executat sase ani de inchisoare, dupa ce autoritatile poloneze l-au prins in 2004 in timp ce transporta cu un autovehicul 140 de pachete cu heroina, ele cantarind 133,2 kilograme. (L.F.)

ATENTIONARE - Focare de trichineloza la Arad
Doua focare de trichineloza au fost descoperite in judetul Arad de la inceputul anului. In aceasta luna, la spitalul de boli infectioase au ajuns 18 persoane, dintre care 7 copii, infectate cu Trichinella spiralis. Toti au mancat carne si produse din carne de porc preparate in casa, fara a duce mai intai probe la laboratorul sanitar-veterinar. Pana acum, inspectorii sanitar-veterinari din Arad au distrus peste 600 de kg de carne infestata.

MANGALIA - Pasari moarte, lasate pe plaja centrala
Mai multe lebede si lisite moarte au fost lasate sa zaca timp de trei zile pe plaja centrala din Mangalia. Potrivit sefului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Constanta, Grigore Mertoiu, situatia este tinuta sub supraveghere de cateva zile, fiind inregistrate mai multe cazuri de mortalitate in coloniile de pasari, informeaza Rompres. Oficialul a sustinut ca analizele efectuate au exclus prezenta virusului gripei aviare, dar ca lasarea pasarilor pe plaja de catre Primarie ar putea duce la formarea unui focar de infectie. (E.S.)

PRAHOVA - Preot dezbracat si santajat de enoriasi
Un preot de 69 de ani din orasul Urlati a fost santajat de trei enoriasi, care i-au cerut bani sub amenintarea publicarii in presa si pe Internet a unor inregistrari video compromitatoare. Calvarul preotului Gheorghe Parvu a inceput acum zece zile, cand a fost chemat in casa Gabrielei Stelea (24 de ani) pentru a efectua o slujba religioasa. Dupa ce a baut o cafea preotului i s-a facut rau, iar femeia l-a dezbracat pe acesta in timp ce fratele ei filma scena. Lui Gheorghe Parvu i s-au cerut apoi in total 1.415 lei, dar santajul a dus la prinderea in flagrant a Gabrielei Stelea. (P. Zoltan)

GALATI - Ministrul Muncii apara Nokia
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a sustinut ca Romania trebuie sa fie bucuroasa de prezenta in tara a unui investitor atat de mare ca Nokia. "Noi, ca autoritati, colaboram foarte bine cu aceasta societate. Agentia de Formare Profesionala Cluj ajuta investitorul sa-si faca programele de pregatire profesionala. Este normal ca Nokia sa vina in Romania, pentru ca aici cheltuielile de personal sunt mai mici decat in Germania. Capitalul migreaza acolo unde forta de munca este mai ieftina", a precizat Paul Pacuraru. (Daniel Mihalascu)

ACHIZITIE - 50 de autobuze noi in Bucuresti
Primele 50 de autobuze noi, marca Mercedes Citaro, din cea de-a doua transa de 500 achizitionate in 2008 de Primaria Municipiului Bucuresti, au intrat ieri in circulatie pe liniile 131, 331, 205 si 182. Noile mijloace de transport
in comun au o capacitate de 103 pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune, precum si spatiu pentru carucior cu rotile si sistem de coborare a podelei pe toata lungimea vehiculului.

MEDICINA - Chirurgie roboticala Institutul Fundeni
La Clinica de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, unei femei de 30 de ani i s-a inlaturat o tumoare hepatica prin chirurgie robotica. Interventia a fost realizata de o echipa de medici coordonata de prof. dr Irinel Popescu (foto) si de dr Konstantinidis Konstantinos, de la Centrul Medical din Atena. Institutul Fundeni este al doilea centru din tara, dupa Spitalul Floreasca, unde se utilizeaza tehnica robotica. "Vrem sa fim intr-un program complementar cu cel de la Spitalul de Urgenta, sa dezvoltam chirurgia robotica pornind de la operatiile care se fac in acest spital - chirurgie hepatica, splina, rect", a precizat prof. dr Irinel Popescu. (M.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.