Romania handbalistica triumfa la nivel de cluburi. Echipa lui Aihan Omer, UCM Resita a cucerit, acum doua saptamani, Challenge Cup, pastrand in tara trofeul cucerit anul trecut de Steaua lui Vasile Stinga.

Romania handbalistica triumfa la nivel de cluburi. Echipa lui Aihan Omer, UCM Resita a cucerit, acum doua saptamani, Challenge Cup, pastrand in tara trofeul cucerit anul trecut de Steaua lui Vasile Stinga.
Deunazi, rand pe rand, "U" Jolidon Cluj si Oltchim Ramnicu Valcea au castigat prima mansa a finelor. Ardelencele in Challenge Cup, 32-23 (14-13), pe propriul teren, echipa olteana la Trodheim, in Norvegia, contra celor de la Byassen, 30-24 (14-10). Sicanate de comportamentul deloc elegant al gazdelor, "galacticele" Romaniei le-au scos nordicelor handbalul din cap, replica de bun-simt, pe teren. Comentariul sefului FRH, Cristian Gatu, a fost unul sec: "Sunt foarte multumit de aceste rezultate, ii felicit pe cei care le-au obtinut! Valoarea handbalului dintr-o tara e data insa de echipele nationale".

Nepregatite pentru finala
"Am intervenit la Federatia Europeana de handbal, apoi le-au dat fetelor de mancare. Am inteles ca le-au adus chiar si caviar. Cred ca norvegienii nu s-au asteptat sa ajunga in finala si au fost complet nepregatiti. Au indreptat si ei ce-au putut. Am castigat, asta e important", a declarat Ioan Gavrilescu, sef al clubului Oltchim, grupare care si-a indeplinit obiectivele: titlu national, Cupa Romaniei si, duminica viitoare, mai mult ca sigur, Cupa Cupelor, in meciul retur, de acasa.

Lecusanu, dubla castigatoare
Singura jucatoare din lotul pregatit de Gheorghe Tadici (are in palmares City Cup, cu Silcotub Zalau, in 1996) care a mai castigat Cupa Cupelor este Narcisa Lecusanu. Ea a cucerit acest trofeu in 2004, cu formatia daneza Ikast Boarding.

Eleonora, nevasta cu noroc
Gheorghe Covaciu, antrenorul clujencelor, era in al noualea cer. "Acum intru-n Baia Mare, ajung acasa. Sunt fericit! Dupa 30 ani, sotia mea, Eleonora, a venit la un meci. Ne-a purtat noroc, iar fetele au rugat-o sa revina".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin