Licitatie pentru autorizatiile de taxi
Autorizatia de transport va putea fi obtinuta pentru o perioada nedeterminata, cu vizarea ei de catre autoritatea de autorizare a primariilor o data la cinci ani, procedura fiind substantial simplif
Licitatie pentru autorizatiile de taxi
Autorizatia de transport va putea fi obtinuta pentru o perioada nedeterminata, cu vizarea ei de catre autoritatea de autorizare a primariilor o data la cinci ani, procedura fiind substantial simplificata. Autorizatiile taxi existente vor fi valabile pana la epuizarea termenului de valabilitate pentru care au fost acordate. O autorizatie taxi existenta, dupa expirarea termenului de valabilitate de cinci ani va putea fi prelungita, la cerere, pentru inca cinci ani daca sunt respectate doua conditii, respectiv autoturismul sa fie detinut in proprietate sau cu contract de leasing si sa nu aiba o vechime mai mare de zece ani. Persoanele interesate sa obtina pentru prima data autorizatia de taxi vor trebui sa aiba un autovehicul care sa nu aiba o vechime mai mare de cinci ani, acordarea documetului se va face prin procedura licitatiei. Licitatia pentru atribuirea autorizatiilor va avea in vedere o serie de criterii pentru care vor fi acordate puncte. Vor castiga licitatia autovehiculele clasificate cu cel mai bun punctaj obtinut, in ordine descrescatoare. Punctajul se obtine in functie de vechimea autovehiculului, clasificarea in normele de poluare, gradul de confort al autovehiculului (model, volum portbagaj, aer conditionat), vechimea in activitatea de taximetrie a operatorului sau a taximetristului independent, existenta airbagurilor, pentru protectia clientului, efortul investitional realizat in ceea ce priveste procurarea de autovehicule si capacitatea taximetristului de a lucra cel putin opt ore pe zi. Activitatea de dispecerat taxi va deveni optionala pentru taximetristii independenti, iar atestatul profesional nu va mai fi valabil doar cinci ani cu vizare periodica, acesta urmand sa se elibereze pentru o perioada nedeterminata, cu vizare din trei in trei ani.
Patronatul revoltat
Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi va organiza, miercuri, un miting urmat de un mars, in Bucuresti si in orasele resedinta de judet, pentru a protesta fata de prevederile Legii Legii nr 92/2007, privind transportul public local. Taximetristii sustin ca Legea 92/2007, prin care toate serviciile de transport devin de utilitate publica, incalca mai multe drepturi constitutionale, cum sunt cele referitoare la proprietate, la libera circulatie, la munca si la libera initiativa. De asemenea, ei mai sunt nemultumiti deoarece incepand din 2008, pentru a obtine o autorizatie trebuie sa investeasca milioane. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.