Mihnea Mihalache- Fiastru
In ultimele zile, in Capitala s-au inregistrat temperaturi in jurul a 30 de grade Celsius. Neobisnuiti cu asemenea calduri la inceputul lunii mai, bucurestenii au dat buzna sa scape de gradele ridicate pe unde

Mihnea Mihalache- Fiastru
In ultimele zile, in Capitala s-au inregistrat temperaturi in jurul a 30 de grade Celsius. Neobisnuiti cu asemenea calduri la inceputul lunii mai, bucurestenii au dat buzna sa scape de gradele ridicate pe unde au putut, in principal in parcurile si strandurile din Capitala. Se pare ca pana si conducerile strandurilor au fost luate pe nepregatite de valul de caldura, ajungandu-se in situatia in care unele au fost deschise, iar altele nu. Iar in strandurile care si-au deschis deja portile nu poti sa arunci un ac.
Evenimente in Parcul Herastrau. Strandul Tineretului este inca inchis
In jurul Parcului Herastrau nu poti gasi un loc de parcare oricat te-ai chinui. Cel putin asa s-a intamplat in week-end-ul ce tocmai s-a incheiat. Buluc de lume si masini de jur imprejurul parcului. Sambata, la intrarea in parc dinspre Televiziune, a avut loc un eveniment. Duminica la prinz se strange scena, iar in jurul acesteia e plin de hartii colorate si gunoaie. O echipa, ai carei membri poarta tricouri albe, a venit sa stranga gunoaiele ramase in urma petrecerii. Copiii se joaca cu hartiile colorate ramase, iar aleile care le ofera cetatenilor putina umbra sunt pline. Vis-a-vis de Parcul Herastrau, Strandul Tineretului este inchis. Nu este afisat cand va fi deschis.
Puhoi de lume in Strandul Dambovita
Strandul Dambovita, situat in zona Crangasi, este arhiplin. Nu ai loc sa arunci un ac, nu toate bazinele sunt umplute cu apa, motiv pentru care cei veniti aici sa se racoreasca se inghesuie parca nevrotic in unul dintre bazinele pentru copii. Din auzite, o bere la sticla costa 3,5 lei, dar nu te poti apropia de coada. O punga de seminte negre, la intrarea in strand, costa un leu. La ora pranzului oamenii continua sa vina. Fiecare a adus cu el ce a avut pe acasa: bere la sticla de plastic, sucuri si chiar rosii cu branza pentru o mica gustare la strand. Intrarea este libera.
Liniste in alte parcuri
Parcul Cismigiu continua cu succes sa fie cel mai frumos parc din Bucuresti. Si aici, cei veniti se adapostesc de caldura pe aleile umbroase.
Agitatia mai mare in acest parc este in zona "La Sahisti", unde varstnicii s-au adunat pentru o partida de sah sau table. Foarte multi, si aici principalul consumabil este berea la sticla de plastic. O vata pe bat costa 2,5 lei, o punga de popcorn 6 lei. Terasele si restaurantele sunt deschise si pline. Pe lac s-a dat drumul la hidrobiciclete si barcute. In Parcul Carol si Parcul Tineretului este liniste si pace in ziua de duminica. In parcul Carol, pe aleea principala, de la intrare si pana sus la mausoleu, numeri pe degete oamenii din parc.
E adevarat, caldura este insuportabila. Doi comercianti la intrare si cinci-sase oameni pana sus.
Atmosfera asemanatoare si in Parcul Tineretului, desi sambata a avut loc un concert, chiar la intrare, pe aleea principala, la care lumea s-a adunat buluc, de abia mai puteai sa circuli pe Bulevardul Tineretului. Duminica, oamenii veniti in parc s-au retras la terase, iar cei care au avut curajul sa infrunte soarele pe aleea principala se aduna in jurul fantanilor arteziene.
Desi Strandul Vacaresti se va deschide sambata, pe 19 mai, cativa oameni au venit pentru a face plaja, fara a fi incomodati de faptul ca inca nu este apa in bazine.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.