Noul lider de la palatul Elysee, Nicolas Sarkozy, detine o avere destul de modesta pentru un sef de stat, 2,11 milioane de euro. Cel putin asa reiese din declaratia de avere pe care presedintele recent ales al Frantei a facut-o publica.

Noul lider de la palatul Elysee, Nicolas Sarkozy, detine o avere destul de modesta pentru un sef de stat, 2,11 milioane de euro. Cel putin asa reiese din declaratia de avere pe care presedintele recent ales al Frantei a facut-o publica. Cel mai spectaculos lucru care apare in declaratia sa este faptul ca acesta are polite de asigurare de viata in valoare de doua milioane de euro, facute la Societe Generale.
Conturi impreuna cu nevasta
Nicolas Sarkozy are un cont curent de 10.000 de euro si un alt cont de economii, pe numele sau, al sotiei sale, romanca Cecilia, si al celor trei copii ai lor, in valoare de 75.000 de euro. Tot la banca, cuplul prezidential francez mai are alti 10.000 de euro. In plus, noul presedinte francez detine 34% din actiuni la biroul sau de avocatura, "Selas". De asemenea, in declaratia de avere a lui Sarkozy este mentionat si un automobil Aston Mini. Masina a fost achizitionata de liderul francez anul trecut si a costat 15.000 de euro.
Indatorat la banci
Desi imediat dupa ce a castigat alegerile prezidentiale din Franta, Sarkozy a plecat intr-o vacanta de lux in Malta, pe iahtul unui multimilionar, el sustine ca nu este nici pe departe un om bogat, ba chiar este indatorat la banci. Cu toate acestea, doar pentru inchirierea iahtului magnatului francez Vincent Bollore ar fi scos din buzunar 110.000 de euro.El are doua credite in valoare de 50.000 de euro.
Imprumuturile bancare au fost facute pentru decorarea apartamentului pe care familia il detine la Neuilly-sur-Seine, din apropiere de Paris. Nicolas Sarkozy a tinut neaparat sa mentioneze in declaratia de avere ca nu este proprietarul nici unui imobil, ca nu detine bijuterii, pietre pretioase sau aur, si nici nu are vreo colectie impresionanta de obiecte de arta, spre deosebire de predecesorul sau, Jacques Chirac, care este proprietarul unei colectii de obiecte de arta africana si asiatica de 200.000 de euro.
In total, fostul lider de la Elysee detine o avere de 1,4 milioane de euro, in aceasta suma fiind inclus si un castel la Bity, in centrul Frantei, considerat "bijuteria" patrimoniului familiei Chirac. Palatul cu pricina este evaluat la 500.000 de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.