Grupul Rompetrol va investi, prin intremediul subsidiarei sale franceze Dyneff, circa 60 de milioane de euro pentru a construi un depozit de produse petroliere in localitatea franceza Port la Nouvelle, de pe tarmul Marii Mediterane. Valoarea estimata
Grupul Rompetrol va investi, prin intremediul subsidiarei sale franceze Dyneff, circa 60 de milioane de euro pentru a construi un depozit de produse petroliere in localitatea franceza Port la Nouvelle, de pe tarmul Marii Mediterane. Valoarea estimata a investitiei a rezultat din studiile efectuate, potrivit datelor companiei. Distribuitorul francez de carburanti Dyneff, achizitionat de Rompetrol in 2005, detine in Port la Nouvelle doua depozite de produse petroliere. Compania intentioneaza sa inlocuiasca unul dintre aceste depozite, care a ajuns sa fie situat in zona rezidentiala a orasului, ca urmare a dezvoltarii urbane, astfel ca este necesara construirea unui obiectiv nou in zona industriala.
Constructia noului depozit, care se va numi Dyneff 3, va fi finalizata in perioada 2011-2012, pana atunci vechea unitate urmand sa functioneze in continuare. Dyneff 3 va fi amplasat pe o suprafata de 17 hectare si va avea o capacitate cuprinsa intre 140.000 de metri cubi si 200.000 de metri cubi, comparativ cu 136.000 de metri cubi la unitatea pe care o inlocuieste. Terenul vechii unitati, de circa zece hectare, va fi ecologizat, iar grupul nu a luat inca o decizie privind destinatia sa, avand in vedere variante care merg de la inchieriere pana la vanzare sau dezvoltare imobiliara.
Celalalt depozit existent al Dyneff este amplasat pe un teren cu o suprafata de doua hectare si are o capacitate de 30.000 de metri cubi.
Reamintim, la sfarsitul saptamanii trecute, Rompetrol a deschis prima benzinarie sub brand propriu in Franta. Rompetrol desfasoara activitati in mai multe state, cele mai importante operatiuni fiind localizate in Romania si Franta. Grupul mai are activitati in Spania, Georgia, Albania, Republica Moldova, Ucraina, Cipru, Elvetia, Libia, Rusia, Kazahstan si Bulgaria. La nivel de grup, Rompetrol a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 5,6 miliarde de dolari, dublu fata de 2005, ca urmare a preluarii distribuitorului francez de produse petroliere Dyneff, si a obtinut un profit operational inainte de impozitare de 164 milioane de dolari. Rompetrol estimeaza pentru acest an afaceri de 7,5 miliarde dolari si un profit operational cuprins intre 250 milioane de dolari si 270 milioane de dolari. In Romania, grupul detine doua rafinarii, Petromidia si Vega, mai multe benzinarii si depozite. Reteaua de benzinarii controlata de Rompetrol depaseste 600 de statii in toate tarile mentionate. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.