Dupa ce a dat asigurari scrise comisarului pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, ca deficitul bugetar nu va fi mai mare de 3% din PIB, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, considera ca subiectul privind deficitul bugetar excesiv
Dupa ce a dat asigurari scrise comisarului pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, ca deficitul bugetar nu va fi mai mare de 3% din PIB, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, considera ca subiectul privind deficitul bugetar excesiv este considerat inchis in discutiile cu autoritatile europene. "Deficitul excesiv este admirabil dar lipseste cu desavarsire", a spus Vosganian, intr-o conferinta de presa. El este de parere ca Uniunea Europeana a procedat foarte corect in aceasta situatie. "Uniunea Europeana a procedat foarte corect. A primit o scrisoare la inceputul lunii aprilie din Romania in care autoritatile romane spuneau ca au un deficit de 2,8% la care, pe mecanismele Eurostat, care mai adauga din niste calcule, venituri si cheltuieli anticipate, 0,4%, a iesit 3,2%. Pe buna dreptate, Comisia Europeana ne-a atras atentia asupra acestui deficit ca depaseste conditiile Tratatului de la Maastricht", a spus Vosganian.
Acesta a aratat ca a avut loc o intalnire cu comisarul european pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia, si l-a asigurat ca nu se va pune problema ca ministerul pe care il conduce sa inregistreze un deficit mai mare de 3% din PIB.
"Domnul Almunia mi-a solicitat in scris aceste lucruri. I-am trimis o scrisoare joi, i-am vorbit despre rezultatele economice preliminare, despre executia bugetara si mi-a spus ca, din acest moment, domnia sa considera aceasta discutie incheiata", a declarat Vosganian. Saptamana trecuta, Joaquin Almunia adeclarat ca tara noastra s-ar putea confrunta cu o actiune disciplinara din partea UE, daca autoritatile europene estimeaza ca deficitul bugetar va depasi pragul de 3% stabilit la nivelul blocului comunitar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.