Senatorul PSD Mures, Cristian Radu Georgescu, a cerut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca DNA si Curtea de Conturi sa se autosesizeze in cazul Emil Boc ? King Industrial, declansat de ziarul Cancan, sustinand ca liderul PD este "un politicia

Senatorul PSD Mures, Cristian Radu Georgescu, a cerut, ieri, intr-o conferinta de presa, ca DNA si Curtea de Conturi sa se autosesizeze in cazul Emil Boc ? King Industrial, declansat de ziarul Cancan, sustinand ca liderul PD este "un politician corupt care favorizeaza grupuri de interese".
Senatorul a sustinut ca presedintele PD este "un politician corupt care favorizeaza grupuri de interese" si ca, daca cele doua institutii nu se vor autosesiza in acest caz, "inseamna ca sunt comandate politic", transmite Mediafax. Potrivit datelor prezentate de Georgescu, "cel mai gras contract pe bani publici" pentru amenajarea spatiilor de joaca din Cluj a fost cel acordat firmei King Industrial Enterprises SRL Bucuresti. Societatea a amenajat in ultimele 12 luni peste 30 de spatii de joaca, in pofida faptului ca ii lipseste o autorizare absolut necesara, de la Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR). "Suspect este ca nici reprezentatii Primariei Cluj si nici cei ai King Industrial Enterprises nu vor sa precizeze valoarea totala a contractului si sustin ca datele sunt confidentiale, chiar daca banii sunt publici. "Complicele primarului Boc in aceasta afacere este directorul tehnic al primariei", a spus Georgescu, care a sustinut ca producatorii romani ce au participat la licitatiile de la Cluj nu au primit, cu toate ca aveau produse de o calitate echivalenta si la un pret mai mic, nici o comanda din partea primariei.
Senatorul a apreciat valoarea contractului de la Cluj la peste 1,3 milioane de euro, aratand ca in spatele firmei King Industrial Enterprises SRL din Bucuresti stau doi asociati turci si cetateanul roman Calin Liliana. Cea din urma "detine 10% din aceasta firma si semneaza ofertele companiei ca director", persoana care "conform fotografiilor indubitabile publicate in cotidianul Cancan in zilele de 9 si 10 mai 2007, are legaturi stranse cu domnul Emil Boc".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.