Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a refuzat, sambata, la Sibiu sa comenteze sentinta judecatoreasca prin care a fost aprobata cererea sotiei lui Omar Hayssam de a pleca oricand din Romania, transmite corespondentul NewsIn. "Nu comentez in nici un
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a refuzat, sambata, la Sibiu sa comenteze sentinta judecatoreasca prin care a fost aprobata cererea sotiei lui Omar Hayssam de a pleca oricand din Romania, transmite corespondentul NewsIn. "Nu comentez in nici un fel. Este o decizie a unei instante judecatoresti si nu comentez hotararile instantelor judecatoresti", a declarat Tudor Chiuariu, care a precizat ca nu comenteaza nimic nici despre cazul in sine. "Nu am sa mai comentez chestiunea asta pana la sedinta CSM", a mai spus ministrul. Adela Omar si cei sapte copii ai sirianului Hayssam acuzat de terorism au obtinut in instanta dreptul de a pleca oricand din Romania. Judecatoria sectorului 2 a aprobat cererea prin care Adela Omar cerea avizul instantei pentru a putea parasi Romania fara acordul sotului sau, dat disparut in urma cu un an. Decizia instantei nu este insa definitiva, ea putand fi atacata de Autoritatea Tutelara a sectorului 2. Ministrul a precizat ca a venit la Sibiu pentru a se intalni cu ministrul justitiei din Luxemburg. "Vom avem o discutie despre stadiul reformelor si despre ceea ce mai este de facut si despre initiative comune in cadrul Consiliului de Ministri al Uniunii Europene", a declarat Chiuariu. Ministrul Justitiei, Luc Frieden, a venit la Sibiu in cadrul unei delegatii luxemburgheze din care mai fac parte Jacques Santer, fost prim-ministru al Marelui Ducat de Luxemburg, Octavie Modert, secretar de stat in Ministerul Culturii din Luxemburg si Otto Schilly, fost ministru de interne german.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.