De cateva saptamani, practic, odata cu numirea la sefia Externelor, Adrian Cioroianu s-a mutat intr-un apartament in superbul bloc din imagine, din Cartierul Francez, unde locuieste impreuna cu logodnica sa, soprana Alexandra Coman.

De cateva saptamani, practic, odata cu numirea la sefia Externelor, Adrian Cioroianu s-a mutat intr-un apartament in superbul bloc din imagine, din Cartierul Francez, unde locuieste impreuna cu logodnica sa, soprana Alexandra Coman.
20.000 de euro locul de parcare
Cei doi formeaza un cuplu tanar, respectabil si de viitor. Si, mai ales, econom, pentru ca nu e de colea sa scoti din buzunar suma de 398.000 de euro pentru un apartament in blocul respectiv. In plus, un loc de parcare costa, langa bloc, 20.000 de euro, o boxa ajunge la 10.000 de euro, iar o boxa si o parcare subterana la 33.000 de euro. Cifrele respective nu sunt estimari, ci date concrete pe care le-am obtinut de la proprietarii imobilului respectiv. Niste sume oarecum astronomice pentru un tanar lector universitar, cum a fost, pana de curand, Adrian Cioroianu. Conform declaratiei sale de avere, ministrul detine doar un teren de 5.000 de metri patrati, in proportie de 50%, in localitatea Baltesti-Prahova, cu valoarea de impozitare de 2.000 de lei si cam atat. Zero case, zero masini.
Veniturile realizate anul trecut au fost de 94.698.634 lei din salariul de cadru universitar, la care se adauga 88.294.116 lei din colaborari la revista "Dilema Veche" si 116.634.515 lei provenind din dividende de la o firma media, la care se adauga, evident, salariul de senator. Din aceste venituri, Adrian si Alexandra isi fac si cumparaturile la magazinul "Angst", de cinci stele, deschis, recent, in Cartierul Francez.
Mai trebuie spus, in treacat, ca blocul in care locuieste acum Cioroianu apartine unei firme detinute de doi afaceristi, fratii Olaru, in spatele carora, insa, exista informatii ca s-ar afla Mihai, fiul presedintelui interimar Nicolae Vacaroiu. Interesant, cladirea respectiva avea, initial, aprobare urbanistica pentru a fi construita in regim
P A 3 etaje, dar, pe parcurs, numarul etajelor a crescut, ca prin farmec, fara ca cineva sa indrazneasca sa caraie. Rezultatul? Si alti constructori din zona au recurs la aceeasi manevra, sporind "media" de inaltime a cartierului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin