Potrivit NewsIn, inspectorii SSM au descoperit, in urma unei analize atente a certificatelor medicale aduse de angajati ca, o parte dintre ele, ridica cel putin un semn de intrebare. Astfel, au fost descoperiti mineri cu boli psihice sau cu probleme
Potrivit NewsIn, inspectorii SSM au descoperit, in urma unei analize atente a certificatelor medicale aduse de angajati ca, o parte dintre ele, ridica cel putin un semn de intrebare. Astfel, au fost descoperiti mineri cu boli psihice sau cu probleme grave de sanatate "rezolvate" de medicul de familie fara ca macar bolnavul sa fie examinat de un medic specialist in afectiunile respective. Din acest motiv, specialistii CNH Petrosani au demarat o campanie de depistare a foilor de boala, iar actiunea lor nu a ramas fara rezultate. La fel ca si in anii trecuti, minerii sufera de boli profesionale, cum ar fi silicoza, asta in ciuda faptului ca boala apare in general la minerii care lucreaza la deschiderea si pregatirea de noi fronturi de lucru, demersuri care insa au fost reduse.
Totusi, in rapoartele inspectorilor de sanatate si securitate in munca din cadrul CNH nu aceasta boala ocupa primul loc, ci afectiuni ale aparatului locomotor, respirator sau digestiv, dar si afectiunile psihice. Din cauza acestor boli, in 2006, numarul zilelor de incapacitate temporara de munca acordate de dispensare, medici de familie sau unitati medicale pe foile de boala a fost de 253.535 de zile, care totalizeaza peste 700 de ani. La aceste zile se mai adauga si alte 826 de certificate medicale obtine de tot atatia angajati ai CNH Petrosani prin care sunt declarati "apt conditionat". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.