Se vede treaba ca pronosticurile caselor de pariuri, care ne plasau pe locul 11 inaintea concursului, au fost optimiste. Dupa prestatia de sambata seara de la Helsinki, peste 1.667.000 de telespectatori romani au vazut, in direct

Se vede treaba ca pronosticurile caselor de pariuri, care ne plasau pe locul 11 inaintea concursului, au fost optimiste. Dupa prestatia de sambata seara de la Helsinki, peste 1.667.000 de telespectatori romani au vazut, in direct la TVR 1, cum Todomondo nu a reusit decat un dezamagitor loc 13 (84 de puncte, cele mai multe din Spania si Moldova, cate 12 fiecare), cel mai slab din ultimii ani, care ne arunca din nou, la Eurovision-ul din Serbia 2008, in loteria semifinalei. Nici Cove nu le-a purtat noroc, el fiind prezent in sala, alaturi de patru copii din trupa Fitze, care au obtinut de la "Surprize, surprize" drept cadou un drum dus-intors la Helsinki. Sigur, se pot gasi scuze peste scuze, la care au si apelat, de altfel, Manoliu &Co imediat dupa concurs, pentru a-si justifica esecul. "Nu vrem sa ne victimizam, dar nu mi s-a mai intamplat, de cand ma ocup de delegatia Romaniei, sa ne fie asa greu pe partea de imagine si de scena", a spus, furios, Manoliu. Si baietii au fost incrancenati si enervati. "La un dublaj, Ciro nu s-a auzit deloc, iar operatorii nu au respectat modul in care le-am cerut sa filmeze", ii tine isonul si Andrei Stefanescu, "romanul" din Todomondo.
Intr-adevar, la repetitiile premergatoare concursului, seful delegatiei noastre si baietii de la Todomondo au fost foarte nemultumiti de conditiile tehnice din Hartwall Arena, care i-ar fi impiedicat sa-si faca show-ul, amenintand chiar cu retragerea. Sa fi fost sabotaj sau doar lipsa de interes din partea organizatorilor? Oricare ar fi raspunsul, rezultatele au dovedit ca anul acesta nu am trimis piesa cea mai potrivita. Daca ar fi concurat, poate, Ionut Ungureanu cu "Time", nu ar mai fi fost nevoie acum de justificari.
Finala de la Helsinki a fost castigata de Serbia, reprezentata de Marija Serifovic, cu piesa "Molitva" (Rugaciune), care a primit 268 puncte, urmata, pe podium, de Ucraina si Rusia. De remarcat ca Marija a condus detasat inca de la inceputul televotingului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.