Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat, sambata, ca Florin Chilian, care a chemat in judecata, joi, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru recuperarea unor drepturi de autor, ar trebui sa le recupereze de la producatorii clipului. M
Ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat, sambata, ca Florin Chilian, care a chemat in judecata, joi, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pentru recuperarea unor drepturi de autor, ar trebui sa le recupereze de la producatorii clipului. Motivul invocat de artist, pentru care a dat in judecata ministerul, este acela ca piesa sa „Zece“ a fost folosita, in urma cu doi ani, in campania ministerului „Mai bine o carte“. Folosirea piesei s-a facut fara acordul cantaretului, iar acesta contesta acum incalcarea drepturilor de autor si drepturilor conexe ale compozitiei „Zece“ de catre Ministerul Culturii. Iorgulescu sustine ca institutia pe care o conduce nu are nimic de-a face cu aceasta problema, dar daca artistul insista sa se judece cu ministerul, o poate face linistit. „S-a trezit omul dupa doi ani ca nu i s-au platit drepturile de autor. Eu nu am ce sa comentez, pentru ca nu e o problema a MCC. Relatiile contractuale se stabilesc intre autor si producatorul clipului, iar MCC era un beneficiar. Daca este cineva responsabil, este producatorul clipului de atunci, dar omul (n.r.- Chilian) induce tot timpul o stare de confuzie. Daca a facut actiune, ne judecam, dar este ca si cum am trage cu tunul dupa ciori“, a declarat Adrian Iorgulescu, in cadrul unui briefing la Sibiu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.