Mircea Geoana afirma ca Basescu ar fi capul mafiei din Romania, daca Ion Iliescu ar putea trece drept oligarh. Dar PSD este gata sa colaboreze cu Traian Basescu, in cazul in care acesta nu ar fi demis la referendum, conform spuselor liderului social
Mircea Geoana afirma ca Basescu ar fi capul mafiei din Romania, daca Ion Iliescu ar putea trece drept oligarh. Dar PSD este gata sa colaboreze cu Traian Basescu, in cazul in care acesta nu ar fi demis la referendum, conform spuselor liderului social- democratilor.

Presedintele suspendat Traian Basescu a venit, ieri, la Iasi inca de dimineata pentru a participa la mitingul din Piata Unirii. Si Mircea Geoana, liderul PSD, a sosit la Iasi, pentru a-si saluta sustinatorii adunati in Piata Palatului Culturii. Liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca formatiunea politica pe care o reprezinta va colabora cu Traian Basescu in cazul in care acesta nu va fi demis in urma referendumului de pe 19 mai.Totusi, social-democratul este de parere ca Basescu va genera in continuare scandaluri, din fotoliul de la Cotroceni. „Retorica lui Basescu e gaunoasa. In discursurile sale, Traian Basescu vorbeste numai despre putere si conflicte. A transformat tara intr-o arena, intr-o corida politica“, a afirmat Geoana. Seful PSD a afirmat ca motivul principal pentru care social-democratii vor vota pentru demiterea lui Traian Basescu este incercarea sistematica a acestuia din urma de „a transforma Romania intr-un stat politienesc, folosind serviciile secrete, metode securiste si ascultarea telefoanelor“. „Daca romanii vor sa ne intoarcem pe vremea lui nea Nicu si sa le fie ascultate telefoanele, sa fie sanatosi!“, a mai declarat Geoana.

In jurul orei 14.00, Mircea Geoana, alaturi de mai multi lideri social-democrati au deschis mitingul in fata a circa 8.000 de persoane venite din toate judetele Moldovei. Aproape toti din piata purtau steaguri, baloane si tricouri rosii. Au fost scandate slogane: „Noi suntem poporul, Jos cu dictatorul“, „Basescu nu uita, Congo este tara ta!“, „Spunei-i DA si spune-i PA!“. In discursul sau, Geoana l-a acuzat pe Basescu de toate relele din Romania, inclusiv de plecarea romanilor peste hotare sau pentru pretul mare la mancare si bautura. Totusi, a lasat sa se inteleaga ca daca Traian Basescu va fi reconfirmat in functie, va colabora cu el, conditionat. „Daca se va putea colabora cu el, o vom face cu decenta si cu responsabilitate. Dar daca va continua sa faca greseli si sa incalce Constitutia, il vom suspenda din nou“, a promis Geoana.

Iliescu, absent din cauza caldurii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.