In vreme ce la Roma, la initiativa organizatiilor catolice si a dreptei, aproximativ 750.000 de italieni s-au adunat sambata pentru a protesta fata de proiectul de recunoastere juridica a cuplurilor homosexuale de catre guvernul condus de Romano Prod
In vreme ce la Roma, la initiativa organizatiilor catolice si a dreptei, aproximativ 750.000 de italieni s-au adunat sambata pentru a protesta fata de proiectul de recunoastere juridica a cuplurilor homosexuale de catre guvernul condus de Romano Prodi, la Bruxelles, intre 13.000 si 17.000 de persoane au participat la a 12-a parada Gay Pride, manifestare anuala a homosexualilor din Belgia, potrivit estimarilor respective ale politiei si organizatorilor. Cortegiul curcubeu din 3.000 de participanti a strans in jurul lui circa 10.000 de spectatori, a indicat politia din Bruxelles, citata de AFP. "In Belgia, homosexualii, lesbienele si bisexualii au motive sa faca sarbatoare", intrucat in ultimii zece ani, "legislatia antidiscriminatorie, casatoria si adoptia de catre homosexuali au avansat enorm", a subliniat Mieke Stessens, purtator de cuvant al federatiei Holebi, citata de agentia Belga. "Dar in alte tari, a deplans ea, situatia este mai putin roza. Este suficient sa vezi ce se petrece in Polonia. Aceasta tara, membra a UE, are un guvern homofob" care "nu garanteaza legislatia europeana antidiscriminatorie", a adaugat ea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.