Practica arbitrilor "omeniti" de gazde se intinde ca o plaga si-n baschet. Joi, BCMUS Pitesti a produs marea surpriza, dupa ce a invins, 106-91, pe Asesoft, chiar la Ploiesti. Sefii campioanei din ultimii patru ani, Sebastian Ghita si A


Practica arbitrilor "omeniti" de gazde se intinde ca o plaga si-n baschet. Joi, BCMUS Pitesti a produs marea surpriza, dupa ce a invins, 106-91, pe Asesoft, chiar la Ploiesti. Sefii campioanei din ultimii patru ani, Sebastian Ghita si Alexandru Iacobescu, s-or fi gandit, ca omul gospodar, sa nu lase nimic la voia intamplarii. Motiv pentru care s-au intalnit in noaptea dinaintea meciului doi, adica vineri, cu arbitrul Marius Ciulin.
Doua lucruri dau de gandit. Cand in "Ice Club", club cunoscut in Ploiesti pentru fetele care fac striptease, au intrat patru fani ai pitestenilor, Ghita si Iacobescu au parasit grabiti respectiva incinta. Alaturi de cei doi, cu doua frumuseti locale pe genunchi, se afla chiar Ciulin. Acesta din urma a fost sunat in cateva minute de Carmen Tocala, presedinte al FR de Baschet, care l-a intrebat ce cauta acolo.
Ciulin a negat, spunand ca-i pe drum, de la Constanta spre Ploiesti.
Urmarea a fost aproape fireasca. Desi n-au repetat jocul exceptional, Helcioiu, Dumitru si Bubanja & Co au fost invinsi de prahoveni, scor 89-67. Oaspetii au acuzat arbitrajul, scotand in fata si intalnirea mai sus amintita.
Tocala a declarat: "Ciulin e un arbitru foarte bine cotat pe plan international, daca vrea sa se faca de ocara, e treaba lui. Nu stiu ce cauta acolo. Au mai fost asemenea practici, pare-mi-se la fotbal, pe la Piatra Neamt. Le-am cerut probe celor de la Pitesti, dar nu au. Azi vom analiza cazul, iar cei vinovati vor plati. S-ar putea sa acceptam cererea argesenilor, iar la meciurile din Pitesti sa aducem arbitri straini".
Federatia nu se baga
"Practic, este vorba de un sistem relational foarte bine pus la punct, care exista si inainte de 1989. Intrebarea e de ce a ajuns arbitrul acolo, pentru ca n-avea voie sa intalneasca gazdele decat cu o ora si jumatate inainte de meci. Celor de la Ploiesti ce sa le fac?! Fara probe, suntem legati de maini, nu putem sa dam sanctiuni aiurea", a conchis sefa RFB, Carmen Tocala .
La semifinala Pitesti ? Dinamo, arbitrul Banica (care a fost apoi suspendat) a dictat forfait cu 5 secunde inainte de final. Apoi, a fost sunat de Tocala, i-a readus pe cei de la Dinamo in teren, iar Pitestiul a castigat la un punct.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.