Instanta a admis cererea formulata de Adela Omar in 23 martie pe baza Legii numarul 272/2004, sub denumirea de "situatie juridica minor incuvintare deplasare in strainatate", dar sentinta poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti. Judecatoria
Instanta a admis cererea formulata de Adela Omar in 23 martie pe baza Legii numarul 272/2004, sub denumirea de "situatie juridica minor incuvintare deplasare in strainatate", dar sentinta poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti. Judecatoria Sectorului 2 a admis ca cei sapte copii minori ai Adelei si Omar Hayssam sa poata pleca in Siria pe perioada verii, intre 15 iunie si 15 august, la bunicii sirianului. Cel mai mic copil are trei ani si jumatate, iar cel mai mare 16 ani.
Doua incercari esuate
In decembrie anul trecut, Adela Omar a incercat sa plece cu copiii din tara, insa a fost intoarsa la granita, pe motiv ca procura trimisa de Omar Hayssam pentru a-si putea lua copiii cu ea nu era legala. Omar Hayssam a trimis sotiei sale, in luna noiembrie 2006, din Liban, o procura in baza careia sa poata iesi din Romania impreuna cu copiii lor. Atunci, Adela Omar a prezentat politistilor de frontiera declaratii notariale prin care tatal isi exprima acordul ca minorii sa calatoreasca in strainatate, date in fata unui notar de pe teritoriul Republicii Liban. Cu ocazia efectuarii formalitatilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca declaratiile nu indeplineau conditiile legale prevazute de Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate. O alta incercare a familiei lui Omar Hayssam de a pleca din tara a fost in luna august 2006. Atunci, autoritatile de pe Aeroportul International "Henri Coanda" au oprit iesirea din tara a celor doi copii mai mari ai lui Hayssam, pentru ca declaratiile notariale prezentate nu erau in regula. Omar Hayssam, judecat in mai multe dosare pentru infractiuni economice, dar si pentru acte de terorism in legatura cu rapirea a trei jurnalisti romani in Irak, a fost dat in urmarire internationala dupa ce a fugit din Romania, fiind pus in libertate din motive medicale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.