Liderul PNG-CD, Gigi Becali, a anuntat, la finalul Conferintei Nationale, ca formatiunea sa il sprijina pe Traian Basescu la referendumul din 19 mai "impotriva comunistilor si a oligarhilor", pe termen lung insa intentionand sa devina presedinte in 2
Liderul PNG-CD, Gigi Becali, a anuntat, la finalul Conferintei Nationale, ca formatiunea sa il sprijina pe Traian Basescu la referendumul din 19 mai "impotriva comunistilor si a oligarhilor", pe termen lung insa intentionand sa devina presedinte in 2009, intr-o republica prezidentiala. Reuniti la Hotelul Intercontinental, reprezentantii PNG-CD au adoptat o rezolutie in care isi anunta, la referendumul din 19 mai, sprijinul in favoarea presedintelui suspendat Traian Basescu. Gigi Becali, liderul PNG-CD, a declarat ca, "daca acum pun comunistii si oligarhii mana pe putere, nu o vor mai da niciodata". In opinia sa, Basescu trebuie sustinut pentru ca lupta impotriva "teparilor", cum i-a numit el pe parlamentarii care l-au suspendat pe presedintele ales, invocand si numarul 322, al voturilor consemnate in Legislativ la 19 aprilie. Liderul PNG sustine insa ca formatiunea sa si el personal nu se vor transforma in agenti electorali ai lui Traian Basescu si nici intr-o anexa a PD. Strategia PNG-CD pe termen lung vizeaza un scor bun la alegerile prezidentiale din 2009. "Va vedea Basescu ce va pati daca ii va mai ridica mana lui Stolojan. Stati linistiti, mai sunt doi ani si va intra in bomba, in gloantele lui Becali si el daca il va tine de mana pe Stolojan", a spus Becali. Cu o zi inainte, Dan Pavel, numarul doi in ierarhia PNG-CD, anuntase ca va avea o propunere-soc in cadrul reuniunii de sambata, care, potrivit lui Becali, a fost respinsa de liderul si finantatorul partidului. Este vorba de strangerea de semnaturi de la cetateni pentru modificarea Constitutiei dupa referendum - una dintre posibilitatile procedurale ca, in cazul in care sunt adunate 500.000 de adeziuni, Legea fundamentala poate fi modificata. Becali a explicat de ce nu a fost de acord cu propunerea lui Pavel, invocand neincrederea in "cei 322". "Noi muncim si, cand se ajunge acolo, sunt 322 de tepari care nu voteaza ca noi. In opinia politicianului cotat pe al doilea loc de sondajele de opinie in privinta increderii de care se bucura oamenii politici, Constitutia ar trebui modificata dupa prezidentialele din 2009. In opinia sa, cel mai bun ar fi un regim prezidential, despre care a afirmat, in alte ocazii, ca i-ar da putere presedintelui sa faca legi, sa conduca Guvernul si, simultan, sa faca afaceri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.