Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, cu privire la cazul Dinu Patriciu, ca "in fata unei sentinte a instantei ar trebui sa fim cu totii de acord ca asa stau lucrurile
Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, cu privire la cazul Dinu Patriciu, ca "in fata unei sentinte a instantei ar trebui sa fim cu totii de acord ca asa stau lucrurile si SRI a facut interceptari ilegale in acest caz". David nu a dorit sa comenteze prea mult acesta situatie, motivand ca asteapta explicatiile sefului SRI intr-o problema care "nu mai tine acum doar de discutii si dispute politice, ci de o situatie concreta pe care instanta a constatat-o in fapt". Reamintim ca judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis ca Serviciul Roman de Informatii sa-i plateasca presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, 50.000 RON cu titlul de daune morale, in dosarul in care omul de afaceri a chemat SRI in instanta pe motiv ca i-a interceptat ilegal convorbirile telefonice in timpul anchetei procurorilor DIICOT in dosarul "Rompetrol".
MIRA vrea infiintarea unei agentii a interceptarilor
Cristian David sustine infiintarea unei agentii nationale a interceptarilor care ar clarifica procedurile de interceptare a telefoanelor si ar elimina vatamarea si afectarea drepturilor omului. Oficialul MIRA considera ca aceast proiect, initiat de PNL, trebuie sustinut intrucat ar fi singura metoda de eliminare a suspiciunilor privind unele interceptari realizate de diverse servicii. Ministrul a precizat ca in prezent toata aceasta activitate de interceptare a convorbirilor telefonice "ridica suspiciuni si are lacune operationale care ar trebui corectate printr-o legislatie corecta si o aplicare a acesteia obiectiva si rationala". David a mentionat, citat de Mediafax, ca noua agentie ar trebui sa se afle in subordinea Parlamentului si nu ar presupune o reorganizare a SRI sau SIE ci doar preluarea activitatii de interceptare a telefoanelor. In opinia ministrului de Interne, nu este necesar ca noua structura sa aiba tot personalul militarizat, ci doar o parte a acestuia. "PNL a avut o initiativa pe care cred ca ar trebui sa o sustinem pentru clarificarea acestor proceduri care nu sunt doar incorecte, dar aduc o vatamare si afecteaza in mod direct drepturile si libertatile fundamentale ale cetateanului. Ar trebui sa punem intr-o singura agentie nationala a interceptarilor toate aceasta activitatea care iata ridica suspiciuni si are foarte multe lacune operationale care ar trebui corectate printr-o legislatie corecta si o aplicare a legii obiectiva si foarte rationala", a conchis Cristian David.
Arme de la Cugir
Ministrul Internelor a anuntat ca va analiza posibilitatea ca structurile militarizate ale ministerului pe care il conduce sa se doteze cu armament produs la Uzina Mecanica Cugir, din judetul Alba. In acest sens, oficialul MIRA a avut o intalnire cu reprezentantii uzinei din Cugir carora le-a promis ca va propune o analiza serioasa privind dotarea structurilor militarizate ale MIRA, respectiv Politia si Jandarmeria, cu arme produse la acesta uzina. Totodata, ministrul a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la inaugurarea unui nou post de politie comunal, in localitatea Cut, judetul Alba, dar si a unui punct de control rutier cu supraveghere video si radar pe drumul european 68, in zona Sibot. De asemenea, demnitarul a purtat discutii cu administratia locala din Cugir, dar si cu sefii IPJ Alba, Inspectoratului de Jandarmi si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. David a promis sprijin pentru infiintarea unui centru de descarcerare si interventie rapida, in zona Sebes, unde exista cel mai aglomerat trafic si se inregistreaza cele mai multe accidente din judet.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.