Nu e zi data de la Dumnezeu in care un politician sa nu invoce Constitutia. E mica, e tiparita in format de buzunar, si cand ti-e lumea mai draga, iar vorbitorii nostri nu mai au ce sa spuna scot Constitutia pe masa. Gestul lor ar fi haios daca n-ar
Nu e zi data de la Dumnezeu in care un politician sa nu invoce Constitutia. E mica, e tiparita in format de buzunar, si cand ti-e lumea mai draga, iar vorbitorii nostri nu mai au ce sa spuna scot Constitutia pe masa. Gestul lor ar fi haios daca n-ar fi ilar: e ca si cand dracul ar scoate o cruce mica din buzunar, ar incepe sa-si scuipe in san si ar mai spune "ptiu, drace!". Recursul la Constitutie tocmai al celor care au folosit carticica asta ca pe condicuta unui bordel ne mai arata inca o data, daca mai era nevoie, tupeul alesilor neamului. Culmea este ca, "mica, proasta si urata cum era, baietii si-au facut treaba cu ea!". Si cand ii vezi ca mor de grija ei, cand ii vezi cum ii cauta articolele ca pe sfintele moaste, cand ii vezi cum le tremura glasciorul si li se umezesc ochii de citesc ceva de prin ea, devii, fara sa vrei, anticonstitutional. Iar atunci cand baietii mai si joaca totul pe o carte folosind Constitutia pe post de septica, as, valet, jocker sau popa-prostu', cacelamaua este asigurata. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.