Alina Andrei
Daca ati visat intotdeauna sa aveti o casa, dar nu ati dispus de suma necesara achizitionarii ei, va puteti depune dosarul la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Primul pas care trebuie facut pentru un credit ipotecar

Alina Andrei
Daca ati visat intotdeauna sa aveti o casa, dar nu ati dispus de suma necesara achizitionarii ei, va puteti depune dosarul la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Primul pas care trebuie facut pentru un credit ipotecar destinat con-structiei unei locuinte prin ANL este completarea unei cereri tip care se gaseste la oficiile postale. Cererea se trimite, prin posta, ca recomandata, cu confirmare de primire. Solicitantii trebuie apoi sa isi exprime intentia de a contracta o locuinta pe un anumit amplasament, atunci cand ANL lanseaza un proiect care corespunde dorintelor acestora.
Informatii despre aceste amplasamente se pot afla de la sediul agentiei sau de pe site-ul www.anl.ro. Persoanele care accepta oferta prezentata de ANL trebuie sa contracteze un credit ipotecar, in urma analizei solvabilitatii lor de la bancile cu care agentia colaboreaza. Analiza solvabilitatii este facuta de banci. Pentru a obtine creditul ipotecar trebuie sa acumulati un anumit numar de puncte, conform criteriilor stabilite de Agentia Nationala pentru Locuinte. Asa cum se arata in criteriile de punctare, sunt avantajati cei care au varsta pana in 35 de ani si nu au detinut nici o locuinta proprietate personala.
Si cei care au o situatie speciala, locuiesc intr-un imobil nationalizat care se retrocedeaza vechilor proprietari si nu detin alta proprietate personala au intaietate. De asemenea, se acorda puncte pentru cei casatoriti, familiile monoparentale si pentru fiecare copil aflat in intretinere. Sunt punctati si solicitantii care nu au mai beneficiat de o locuinta construita prin ANL sau sufera de un handicap. In baza punctajului acumulat, se intocmeste lista de prioritate a solicitantilor declarati solvabili de catre bancile finantatoare. Preturile variaza in functie de diferiti factori, cum ar fi tipul si dimensiunile locuintei si se afiseaza pe site-ul ANL.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.