Scaderile de pe pietele bursiere din SUA, manifestate cu o zi inainte, au afectat, vineri, pietele europene si asiatice, imprimand si bursei romanesti o tendinta descendenta. Ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a marcat noi corectii l

Scaderile de pe pietele bursiere din SUA, manifestate cu o zi inainte, au afectat, vineri, pietele europene si asiatice, imprimand si bursei romanesti o tendinta descendenta.

Ultima sedinta de tranzactionare a saptamanii a marcat noi corectii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Toti indicii bursieri s-au depreciat, iar valoarea totala a schimburilor a scazut cu 14,62% fata de sesiunea precedenta. Cele mai mari pierderi au fost resimtite in segmentul societatilor de investitii financiare (SIF). Actiunile SIF s-au ieftinit, in medie, cu 1,73%, cele mai lichide titluri au coborat cu 0,28%, iar indicele BET - Compozit s-a depreciat cu 0,53%. Rulajul obtinut la BVB a fost de 16,6 milioane de euro.

SIF-urile au asigurat peste 85% din piata

Segmentul societatilor de investitii si cei trei emitenti din sectorul bancar au cumulat, vineri, peste 47 milioane de lei, reprezentand 85,8% din valoarea totala a tranzactiilor. Numai SIF-urile au asigurat aproximativ 40 milioane de lei. Topul companiilor in functie de rulaj a fost dominat de SIF Moldova (SIF 2), cu 16,4 milioane de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.