Peste 14 de miliarde de lei vechi au ajuns in ultimii trei ani din conturile SNLO in buzunarele unor "politicieni-inventatori" din fosta si actuala clasa politica.
Nicolae Mischie (ex-presedinte al CJ Gorj), Gheorghe Dudau - liderul partidului
Peste 14 de miliarde de lei vechi au ajuns in ultimii trei ani din conturile SNLO in buzunarele unor "politicieni-inventatori" din fosta si actuala clasa politica.
Nicolae Mischie (ex-presedinte al CJ Gorj), Gheorghe Dudau - liderul partidului Alianta Socialista - si Ionel Mantog - seful PD Gorj - sunt numai cateva dintre numele cu rezonanta care se bucura de banii SNLO. Zeci de miliarde din banii publici ajung in fiecare an in conturile acestora. Motivul? Cei enumerati mai sus au inventat dispozitive sau au prezentat solutii tehnice folosite de SNLO, solutii fara de care sistemul minier nu ar fi putut progresa (sic!). Spre exemplu, fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, este coautorul dispozitivului pentru sortarea carbunelui. Alaturi de opt angajati ai societatii miniere, Mischie a primit de la SNLO pe an aproape 300 de milioane de lei vechi pentru dispozitivul inventat. Conform situatiei inaintate de SNLO, cei noua inventatori si-au pus proiectul in practica din anul 2000.

BAIETII DESTEPTI. Lista continua cu liderul Partidului Alianta Socialista din Gorj, Gheorghe Dudau, care alaturi de un angajat al SNLO, Nicolae Bercea, incaseaza pentru descoperire sa, "dispozitivul electronic de pornire a motoarelor asincrone cu rotor bobinat", aproape 5,7 miliarde de lei vechi. Un alt politician specialist in minerit este Ionel Mantog, lider al Partidului Democrat din Gorj si fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului. Din 2000, Mantog incaseaza cate 400 de milioane de lei vechi in fiecare an pentru o inventie. Informatia apare doar in declaratia sa de avere, intrucat Complexul Energetic Turceni, de unde Mantog isi primeste banii, a refuzat sa comunice si obiectul inventiei. La randul sau, si Ionel Mantog a refuzat sa ofere date despre descoperirea sa, precizand doar ca drepturile de proprietate intelectuala sunt incasate ca urmare a unei inventii realizate. Conducerea SNLO a comunicat faptul ca atat timp cat dispozitivele in cauza sunt folosite in continuare in sistemul minier, cei care le-au inventat trebuie sa-si primeasca banii pana cand se gaseste un alt inventator care sa prezinte o alta solutie tehnica mai eficienta. (Gabriela Mladin)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.