Ceea ce ar fi trebuit sa fie o sarbatoare a handbalului feminin romanesc, castigarea aproape sigura a Cupei Cupelor si a Cupei Challenge de catre Oltchim, respectiv „U“ Cluj, s-a transformat intr-un cosmar. Handbalista Carmen Amariei Lun
Ceea ce ar fi trebuit sa fie o sarbatoare a handbalului feminin romanesc, castigarea aproape sigura a Cupei Cupelor si a Cupei Challenge de catre Oltchim, respectiv „U“ Cluj, s-a transformat intr-un cosmar. Handbalista Carmen Amariei Lungu, componenta a echipei daneze Slagelse, care aseara urma sa intalneasca in finala Ligii Campionilor pe Lada Togliatti, a fost arestata, sambata, pe aeroportul din Samara, pe motiv ca si-a falsificat pasaportul.

Pentru Carmen Amariei Lungu, bucuria de a juca finala Ligii Campionilor s-a transformat intr-un cosmar. Jucatoarea echipei daneze Slagelse, care urma sa joace mansa tur a finalei Ligii Campionilor cu Lada Togliatti, a fost arestata, sambata seara, de autoritatile de pe aeroportul din Samara, care au motivat ca au retinut-o pentru ca si-a falsificat pasaportul. „Pur si simplu nu vor sa ma lase sa joc! Asta ma mahneste cel mai tare, ca mi-au luat dreptul de sportiva de a juca intr-o finala de Liga Campionilor. Ma simt umilita si nu inteleg cum pot sa ma lase sa ies in jurul hotelului in care ma pazesc, dar nu pot merge la 100 de kilometri, la Togliatti , sa joc si apoi sa parasesc Rusia“, a declarat, ieri, plangand, handbalista romana. Amariei a povestit prin ce a trecut in momentul arestarii. „Sicanele au inceput inca de la Moscova, unde rusii ne-au tinut o ora si jumatate, in loc de 20 de minute. Am ajuns la Samara intr-un final, pe la 21.30, unde am mai stat o ora si jumatate in vama. Am ramas ultima la pasapoarte, iar cand s-au uitat la el, m-au retinut fara explicatii. Mi-au spus ca sunt arestata si au vrut sa ma inchida intr-o camera cu cheie. Am mancat doar biscuiti si doar tarziu, spre ora 03.00, cand au reusit cei din clubul nostru sa ma mute intr-un hotel din apropierea aeroportului, am mancat ceva, cumparat de presedintele clubului“, a mai declarat Carmen Amariei.

Oficialii lui Slagelse: 'Rusii, jenanti si amatori!>>
Desi s-au facut eforturi toata noaptea, la nivelul ministerelor de externe ale ambelor tari, nu s-a ajuns la niciun rezultat, astfel ca Amariei va fi nevoita sa vada meciul tur al finalei Ligii Campionilor la televizor, in hotelul in care este retinuta! „Sper ca pe televizorul cu purici voi putea vedea ceva din meci. Mai am sanse de unu la suta“, a incercat sa glumeasca Amariei. Directorul clubului Slagelse, Bjarne Stenbaek, a calificat situatia creata de vamesii de pe aeroportul din Samara drept un episod „scandalos, jenant si de amatori“. Conform declaratiilor oficialilor danezi, dar si ale lui Carmen Amariei, se pare ca pasaportul nu mai avea file, iar la ambasada Rusiei din Danemarca i-au atasat doua file noi, pe care au pus viza de intrare. Frustrarea era maxima, ieri, in staff-ul lui Slagelse. Antrenoarea Anja Andersen a amenintat autoritatile ruse ca Slagelse nu va juca meciul cu Lada Togliatti. „Am vorbit cu antrenoarea si i-am spus ca trebuie sa joace, pentru ca degeaba fac scandal. Imi doream nespus sa joc aceasta finala, este cea mai importanta competitie in care poate ajunge un handbalist, dar daca nu se poate sa fiu in teren, voi fi alaturi de colegele mele cu sufletul“, a spus, ieri dimineata, Carmen Amariei.

Gatu: 'Este o pata pe obrazul sportului mondial>>
Presedintele FR de Handbal, Cristian Gatu, a declarat, ieri, ca retinerea handbalistei Carmen Amariei va isca un adevarat scandal, deoarece el este sigur ca Slagelse va depune plangere la forul european de handbal. „Nu da bine deloc ceea ce s-a intamplat, deoarece astea sunt probleme ce pot fi rezolvate altcumva. Arestarea lui Carmen Amariei este o pata pe fata sportului mondial, nu pe cel romanesc. Orice alta jucatoare putea pati asta. Sunt convins ca ea va fi eliberata, a declarat Cristian Gatu. Presedintele FRH a vorbit si despre felul in care a afectat-o pe Amariei acest incident: „Imi dau seama ce soc a fost pentru Carmen, deoarece ea nu venise acolo ca turist. „Cand a coborat din acel avion, ea era cu un staff tehnic, nu venise ca turist, ci sa joace intr-o competitie organizata de Federatia Europeana de Handbal. Nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi pentru ea acest meci“, a incheiat Gatu.

Sampania, pusa la gheata la Rm. Vålcea si Cluj
Oltchim Rm. Valcea si „U“ Jolidon Cluj se pot considera, in proportie de 99%, castigatoare ale Cupei Cupelor, respectiv Cupei Challenge. „Galacticele“ lui Gheorghe Tadici si-au respectat statutul de favorite la castigarea din acest an a Cupei Cupelor si, in ciuda sicanelor venite din partea gazdelor de la Byasen, au castigat cu 30-24 (14-10). Meciul nu a avut istoric, valcencele demonstrand de la un capat la celalalt al meciului ca sunt net superioare adversarelor lor. Returul de duminica, de la Rm. Valcea, nu va fi decat un spectacol la capatul caruia echipa olteana isi va incununa cel mai bun sezon din istorie.

La Cluj, „U Jolidon“ a facut instructie in cea de-a doua repriza a mansei tur din finala Cupei Challenge cu sarboaicele de la Naisa Nis.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.