Cei care au obtinut anul trecut venituri in afara salariilor sau a pensiilor trebuie sa depuna declaratiile de venit pana marti, 15 mai. In caz contrar, pot primi amenzi de la 10 lei la 100 de lei. Agentia Nationala de Adminstrare Fisca

Cei care au obtinut anul trecut venituri in afara salariilor sau a pensiilor trebuie sa depuna declaratiile de venit pana marti, 15 mai. In caz contrar, pot primi amenzi de la 10 lei la 100 de lei. Agentia Nationala de Adminstrare Fiscala a trimis catre populatie formularele si un plic autoadresat in care trebuie puse declaratiile respective. Cei care au obtinut venituri din mai multe surse, dar nu au primit aceste documente, le pot cere de la administratiile fiscale.
Declaratiile se pot trimite prin posta
Cine da cu subsemnatu?
Sunt obligati sa-si declare veniturile obtinute in 2006 contribuabilii care au obtinut venituri din:
profesii libere (avocati, notari etc.);
drepturi de proprietate intelectuala;
cedarea folosintei bunurilor;
activitati agricole sau comerciale;
transferul titlurilor de valoare.
Acestia vor completa formularul tip 200, iar cel tip 201 trebuie completat de cei care au obtinut in 2006 venituri in strainatate din:
profesii libere sau drepturi de proprietate intelectuala;
pensii ori salarii platite de un angajator rezident in Romania;
dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc;
castiguri din transferul titlurilor de valoare;
chirii sau alte venituri.
Completare si expediere
Plicurile transmise populatiei contin doua formulare ale declaratiei speciale privind veniturile realizate (formularul 200). Pe langa acestea ANAF a mai introdus in plic si un ghid de completare, precum si o scrisoare adresata contribuabililor si plicul destinat trimiterii declaratiilor la autoritatile fiscale.
Dupa completarea celor doua formulare de declaratie de venit, contribuabilii - persoane fizice trebuie sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt document. Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completate se va utiliza plicul primit, care e scutit de taxe postale.
scutiri Exista si contribuabili care nu sunt obligati sa depuna declaratii de venit. Este vorba de cei care au obtinut anul trecut venituri doar in Romania si doar din salarii sau din pensii, din dividende, dobanzi, premii ori jocuri de noroc.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.