Patruzeci la suta dintre romani sufera de epuizare si prezinta riscuri crescute pentru dezvoltarea unor maladii de stres cum este cazul astmului, al cancerului sau cel al alergiilor. Potrivit unui studiu condus de dr. Stefan Tiron, realizat prin moni
Patruzeci la suta dintre romani sufera de epuizare si prezinta riscuri crescute pentru dezvoltarea unor maladii de stres cum este cazul astmului, al cancerului sau cel al alergiilor. Potrivit unui studiu condus de dr. Stefan Tiron, realizat prin monitorizarea a 755 de pacienti, 396 femei si 359 de barbati cu varste intre doi ani si 83 de ani, 40% dintre persoanele monitorizate, prezentau sindromul oboselii cornice, informeaza NewsIn. Medicul a atras atentia asupra faptului ca sindromul oboselii cronice conduce la moartea prin oboseala cronica Metoda de cercetare pe care a folosit-o dr. Stefan Tiron o reprezinta analiza spectro-fotometrica a trei centimetri din firul de par. Potrivit medicului, analiza firului de par poate indica nivelul de minerale toxice sau normale prezente in organismul pacientului, date despre metabolismul persoanei, dar si date despre reactia organismului la stres. Medicul Tiron a explicat faptul ca stresul trebuie inteles intr-un spectru mai larg, adica notiunea contine toate tipurile de agresiuni pe care le primeste organismul, inclusiv cele generate de boala, nu doar de factorii de presiune din viata cotidiana. Un studiu paralel, condus de dr. Tiron a fost efectuat asupra a 126 de sportivi de performanta. Rezultatele au aratat ca si 35% dintre acestia sufereau de epuizare. Medicul a precizat ca motivele pentru care oboseala este prezenta nu doar la personale obisnuite, dar si la sportivii de performanta arata ca schimbarile globale de mediu au un rol foarte important in instalarea epuizarii, alaturi de ritmul vietii cotidiene si dorinta persoanelor de a face performanta in domeniile in care lucreaza, fortand limitele organismului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.