Neculai Ratoi, primarul municipiului Pascani, din judetul Iasi, a fost recent luat in „colimator“ de prefectul judetului, Nicusor Paduraru. Prefectul a declarat ca l-a obligat pe primar sa respecte legea si deja i-a trimis o amenda de 10
Neculai Ratoi, primarul municipiului Pascani, din judetul Iasi, a fost recent luat in „colimator“ de prefectul judetului, Nicusor Paduraru. Prefectul a declarat ca l-a obligat pe primar sa respecte legea si deja i-a trimis o amenda de 10.000 de lei. S-a ales cu amenda deoarece nu a rezolvat mii de cereri de retrocedare. „Primarul Pascaniului a fost avertizat asupra urgentarii procedurii de transformare a Bibliotecii Municipale din serviciu public fara personalitate juridica in serviciu public cu personalitate juridica, asa cum prevede legea. Dupa forma de constituire si administrare a patrimoniului, bibliotecile municipale sunt de drept public, iar dupa forma de organizare, acestea au personalitate juridica. Legea spune ca „bibliotecile de drept public se infiinteaza si se organizeaza in subordinea autoritatilor administratiei publice centrale sau locale“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.